Oudewater – TAVV 2 – 0

Alle voorgaande potjes tussen de Oudewaternaren en de mannen uit Ter Aar stonden garant voor veel spanning met dien verstande dat de FC telkens weer veel moeite had met het soms slimme spel van de bezoekers en dan ook vaak wat puntjes liet liggen. Het grote pluspunt van vandaag was dat als het even voetballend niet lekker liep bij de Redel-boys, wat niet zo vaak voorkwam trouwens, dit gecompenseerd werd met een enorme inzet.

Boeiend was wederom de start van de wedstrijd, Sven Rietveld en Bart Griffioen forceerden in de eerste minuut al een hoekschop na de nodige onrust te hebben veroorzaakt in de Ter Aarse verdediging. Aan de overzijde van het veld kwam de grote schoenmaat van Kick van Zuijlen goed van pas, met dat kleine stukje meer voorkwam hij dat Eric van der Hout het Oudewaterse doel vond en een schot van Donny van der Neut ging toch nog ruim naast het doel van Meuleman. Met leuk en levendig voetbal zochten de Oudewaterse mannen de richting naar het doel van Rodney Pater, waar genoemde doelman en zijn collegae een stevige muur rondom zijn domein opbouwden. Af en toe een gevaarlijke uitval van TAVV werd mede veroorzaakt door wat te veel onzuiver werk op Oudewaterse middenveld alsmede door iets te veel balverlies van de thuisspelende aanvallers. Maar zoals reeds vermeld, die mindere momentjes werden opgevangen door het nodige enthousiasme. Na een half uurtje kwam TAVV iets beter in de wedstrijd en het scheelde maar weinig of Donny van der Neut, wat viel hij tegen trouwens, had zijn team op voorsprong gebracht. Zijn inzet verdween ruim over het domein van Meuleman. Zijn collega bij de bezoekers had het wel wat drukker, diverse hoekschoppen werden weggewerkt en ook had hij een mooie redding in huis bij een kopbal van aanvoerder Menno Venhof. Een paar minuten en enkele min of meer minder gewaardeerde vlagsignalen verder brak Rietveld door na een fraaie actie, toen zijn strakke voorzet daar kwam waar hij hoorde was er echter niemand thuis!

Ook de tweede vijfenveertig minuten begonnen boeiend, Sven Rietveld kon net niet bij een door Evers ingespeelde bal en Lars Janmaat keek min of meer wanhopig naar de dienstdoende scheidsrechter toen hij zijns inziens onreglementair werd gevloerd binnen de beruchte lijnen, helaas voor hem werd er gewoon doorgespeeld. Tussen de vijfde en tiende minuut in deel twee dreigde het even verkeerd te gaan achterin bij Oudewater, wat foutjes van de Oudewaternaren zelf en een paar goede acties van Donny van der Neut en Eric van der Hout zorgden voor de nodige roering binnen de Oudewaterse zestienmeter. Maar al snel namen de gastheren het heft weer in handen. Sebastiaan Evers pegelde nog even hoog over en Tavv-er Roel Vogel verlengde zijn been met een fractie, dit was voldoende om Venhof van het scoren af te houden. Uit de “gescoorde” hoekschop was het verdediger Kick van Zuijlen, weer hij, die de bal met het hoofd netjes achter doelman Pater deed belanden (61ste min. 1-0). Na wederom een twijfelsituatie waarbij nu niet gefloten maar wel gevlagd werd deed aanvoerder Venhof zo schrikken dat hij verzuimde de wel geboden kans af te maken.  Applaus was er voor Bart Griffioen, die ook even een staaltje meeverdedigen te zien gaf. Venhof werd kort hierna onheus bejegend en de scheidsrechter wees nu wel naar de stip, appeltje-eitje voor Simon La Lau (min 90+, 2-0). Een vrije trap genomen door Kevin van Wijk verdween alleszeggend ruim naast het Oudewaterse doel.

Oudewater: Bart Meuleman, Bram Noordman, Jesper van der Zwart, Walter van der Neut, Kick van Zuijlen, Simon La Lau, Sven Rietveld, Sebastiaan Evers (Nick van den IJssel), Lars Janmaat (Marc Oosterwijk), Menno Venhof, Bart Griffioen (Tim Goes).

Last but not least moet beslist het uiterst fraaie doelpunt van Nick van Vliet worden vermeld! Nick, onze weekpupil, liet als eerste doelman Pater kansloos! Klasse Nick!