FC Oudewater heeft de eerste wedstrijd van het seizoen 2023-2024 in een overwinning om weten te zetten. Na drie trainingen waren er door trainer Alex Redel 22 spelers geselecteerd, die ieder 45 minuten speelden. In de wedstrijd tegen 3e Klasser VV Haastrecht werden goede aanvallen afgewisseld met de gebruikelijke slordigheden die passen bij zo’n eerste wedstrijd sinds lange tijd.

Nieuwkomers Dyron Maat en Yannick Otto maakten hun officieuze debuut voor FC Oudewater, waarin de eerstgenoemde dit opluisterde met een doelpunt op aangeven van jongeling Thomas Hoogenboom. Vlak hiervoor had Ivo Anbergen op kenmerkende wijze op aangeven van diezelfde Hoogenboom voor de 1-0 getekend. De 2-0 voorsprong was niet van lange duur, nadat Ties van der Werf de bal ongelukkig achter zijn eigen keeper Van den Heuvel werkte: 2-1.

Na de rust was het tijd voor de 11 overige acteurs, waarin de hoofdrol werd gegrepen door Tim Goes. Met twee prachtige goals van afstand wist hij de doelman van Haastrecht te verschalken en leverde hij zijn visitekaartje af. Het bleken de belangrijkste twee wapenfeiten van de tweede helft, waarin de spelers duidelijk moesten wennen aan elkaar.

De goedbezochte wedstrijd eindigde in een 4-1 overwinning voor FC Oudewater. Zo is de eerste stap gezet in de voorbereiding op een nieuw seizoen in de Tweede Klasse, waarin een aantal mooie tegenstanders op het programma staan.