Bewuste keuze voortzetting ingeslagen weg

In de zomer van 2016 startte FusieClub Oudewater met een nieuw traject. Er werd moedwillig gekozen voor zaterdag-voetbal en het technisch beleid werd voortgezet, op basis van een eigen (KNVB-gecertificeerde) jeugdopleiding en een goede aansluiting van jeugd- en seniorenvoetbal. Hoofdtrainer Harry Akkermans werd gevraagd om leiding te geven aan dit proces. “We zetten dit proces de komende jaren voort, vandaar dat we het contract met onze hoofdtrainer hebben verlengd”, aldus voorzitter Ton Hendrickx.

Resultaten in de competitie
FC Oudewater staat bovenaan in de competitie, promotie is het doel voor dit seizoen. Op basis daarvan is het logisch dat een contract wordt verlengd. Ton Hendrickx: “Toch is dat niet de voornaamste reden. Want resultaten zijn altijd het gevolg van een proces. Harry Akkermans is niet alleen bij ons eerste elftal betrokken, maar ook bij het tweede elftal en onze teams O17 en O21, die onze talenten-vijver vormen. Niet voor niks hebben onder zijn leiding dit seizoen al drie A-junioren de weg naar het eerste elftal gevonden. Dus ook voor de langere termijn is zijn aanpak de juiste voor de fase waarin de club zich bevindt.”

Verlenging op basis van vertrouwen
Harry Akkermans: “Ik heb aangegeven dat ik het naar mijn zin heb bij de club, maar graag ook onderdeel blijf van het totale proces dat FC Oudewater nastreeft: Een volwaardige 2e-klasser zijn in 2020. Ik wil niet de voorbijganger zijn, maar deel uitmaken van dat traject. Het contract is verlengd met een jaar, maar daarbij is de uitdrukkelijke intentie uitgesproken om de samenwerking voort te zetten. Binnen de club heerst een sfeer van gezonde sportieve ambitie. Daar ga ik me, samen met staf en spelers, de komende tijd voor inzetten. Verbeteringen zijn altijd mogelijk, maar dit is een club waar het plezierig werken is.”