Technische doelstellingen in goede handen

FC Oudewater heeft de contracten met hoofdtrainer Harry Akkermans, assistent-trainer Frans de Hey en keeperstrainer Steven Tuinenburg verlengd. Ook in het seizoen 2019-2020 zal dit drietal het technische beleid van de club ten uitvoer brengen. “Het trio heeft de afgelopen jaren naar tevredenheid van het bestuur de technische clubbelangen behartigd en de spelers uitgedaagd. Met deze contractverlenging hopen we stabiel door te groeien. We zien de toekomst met vertrouwen tegemoet”, aldus bestuurslid voetbaltechnische zaken Gijs Kautz.

Rust en vertrouwen

Na een kampioenschap in het eerste jaar en een net niet behaalde promotie in het tweede jaar, is hoofdtrainer Harry Akkermans in zijn derde jaar minder fortuinlijk, met een positie in de middenmoot: “Het siert de club dat ze aangeven dat ze met me door willen. De rust en het vertrouwen die het bestuur daarbij uitstraalt voelt goed. FC Oudewater biedt meer dan voldoende potentie om dit en volgend seizoen aantrekkelijk en boeiend voetbal te spelen. Daar blijf ik me graag voor inzetten.”

Uitbreiding van de staf met Remco de Rijk

Per direct wordt de technische staf uitgebreid met assistent-trainer Remco de Rijk. De oud-speler van FC Oudewater gaat zijn taken als jeugdtrainer uitbreiden met deze rol bij de selectie: “Met mijn assistentie kan de hoofdtrainer zich ook toeleggen op individuele spelers en specifieke spelsituaties. Uiteraard kan ik ook mijn ervaring als speler inbrengen om de jonge selectie verder te laten groeien.”