CVC Reeuwijk – FC Oudewater 3 – 2

Het broekje van de leidinggevende was er de aanleiding toe dat deze met spanning tegemoetgeziene wedstrijd ruim een half uur later begon dan gepland. De referee moest terug naar huis omdat hij iets vergeten was…..jawel zijn sportbroek dus. Dat er enige honderden mensen moesten wachten deerde de beste man niet! Het genereuze aanbod van CVC om hem te helpen werd afgeslagen. Het “gedrag” van de scheidsrechter tijdens de wedstrijd was af en toe ook discutabel. Dat Oudewater met hangen en wurgen probeert de eindstreep te halen is inmiddels duidelijk. De vele jonge invallers doen, net als de rest van de ploeg, prima hun werk, alleen tussen de oortjes schijnt het niet goed te zitten. Telkens weer moet er getracht worden om met een of meerdere net niet fitte sterkhouders de punten over de streep te trekken.

Vooral in de beginfase van de wedstrijd ging het gelijk op en wisselden de aanvallen elkaar in een snel tempo af. Sven Rietveld, met een vrije doorloop werd vastgepakt door Thomas van Dijk, volgens de leiding was er niets aan de hand, dit tot veler verwondering. Willem La Lau kreeg een tikkie van Stephan Wahl, hetgeen wel werd bestraft met een vrije trap, dit leverde echter niet het gewenste resultaat op. Norbert van Keulen zag zijn inzet op het Oudewaterse doel net naast verdwijnen en zijn collega’s Koopman en Kok liepen elkaar een keer behoorlijk in de weg, resultaat Oudewater ging er met de bal vandoor. Een pittige overtreding op Rietveld binnen de zestienmeter schreeuwde om een strafschop, deze roep werd echter niet beloond. Ook Menno Venhof werd niet beloond, na een goede aanval van de Oudewaternaren kwam de geplaatste bal via de onderkant lat weer terug op het speelveld. In dit stadium van de wedstrijd waren de bezoekers de betere ploeg en lieten met vlagen aardig voetbal zien. Ook Reeuwijker Van Keulen had het geluk niet aan zijn zijde, zijn kopbal boven op de ligger bracht de Oudewaterse verdediging aardig in verlegenheid. Het neerleggen van Venhof werd, zelfs zonder VAR geconstateerd en de bal ging op de stip. Simon La Lau scoorde netjes de 0-1 (31ste min.). Luttele seconden voor het rustsignaal wist routinier Martijn Kok onverwacht de gelijkmaker tegen de touwen aan te tikken (1-1).

De hardwerkende Willem La Lau had ook het geluk niet mee toen hij na een mooie herovering van de bal het projectiel over het doel heen werkte. De diagonale passes van rechtsback Van Dijk naar zijn linker wingman werden telkens weer een prooi voor Walter van der Neut. Ook een kopbal van de ingevallen Bart Griffioen haalde het net niet, de vingers van doelman Wouter van Valen tilden de bal spectaculair over de ligger, ook een poging van Tim Goes, ook ingevallen, werd verijdeld. Vele pogingen van Bart Griffioen mislukten jammerlijk omdat zijn vizier nier scherp genoeg stond afgesteld. Het scoren lukte wel Norbert van Keulen, volkomen onverwacht maakte hij de 2-1. Toen de Oudewaternaren nog meer gingen pressen viel ook nog eens de 3-1 in de 85ste minuut. De zaak leek gelopen voor Reeuwijk, maar dat bleek niet helemaal waar. Na voorbereidend werk van Griffioen scoorde aanvoerder Venhof de 3-2 en een paar tellen later leek hij ook voor de zeker verdiende gelijkmaker te gaan, maar dit keer had hij geen mazzel.

Voor het eerst na 24 speeldata staan de Oudewaternaren niet meer bovenaan de ranglijst en zoals het er nu uitziet gaat dat ook niet meer gebeuren, het programma van de nieuwe leider Alphia is daarvoor de gemakkelijk. Oudewater is dus gedoemd tot het spelen van  nacompetitie en met de huidige fitheid van de ploeg is het nog maar de vraag of ze dat wel gaan redden.