Oudewater – Groeneweg 3 – 0

Binnen nog geen twee minuten was er al een score te noteren. Een harde terugspeelbal op de doelman van Groeneweg vloog zonder belemmeringen tegen het net, een communicatiestoring zorgde dus voor de 1-0. Na een stief kwartiertje was er een fraai doelpunt te noteren na een even mooie combinatie 2-0 (Sven Rietveld). Lars Janmaat was ook een keer dicht bij een score maar de doelman pakte de stuiterende bal. Ook de Oudewaterse goalie moest een keer in actie komen, een fraaie “plukbal” voorkwam verdere schade. Janmaat kopte nog een keer over vlak voor de rust. Op dat moment hingen er al wel wat donderwolken boven de velden, het wachten was op de eerste druppels.

Na de rust en stuk of vier wissels en tien minuten verder barstte het los, de regen kwam met bakken naar beneden. Vooralsnog was het beeld van de wedstrijd niet gewijzigd, een matig spelend Groeneweg kon het bij vlagen snelle spel van de Oudewaternaren niet bijbenen. Een gave voorzet van Nick van den IJssel werd door vele koppen gemist en een schot van Dante van Baaren kon door de keeper grabbelend gestopt worden. Eventjes werd het gevaarlijk maar Groeneweg kreeg de bal met geen enkele mogelijkheid achter Van den Heuvel. Het onweer echter bracht wat meer gevaar en de wedstrijd moest tijdelijk gestaakt worden. Uiteindelijk was het inmiddels goodold Wouter van Sprundel die met een uiterst gaaf doelpunt nog wat meer kleur gaf aan deze niet onaardige wedstrijd. (3-0, 76ste min.). Deze uitslag was voldoende om de beker mee naar Oudewater te nemen.