FC Oudewater – VVOR 3 – 1
Weer was de Voetbalvereniging Oost Rotterdam de tegenstander van de Oudewaternaren. De vorige week won VVOR, zei het niet overtuigend, de oefenwedstrijd in Rotterdam. Deze wedstrijd om het “egje” werd een redelijke pot voetbal waarin uiteindelijk de beste zegevierde.

Slordig
Het eerste deel van de wedstrijd kan min of meer als wat slordig worden omschreven. Wat kansjes over en weer, echter zelden echt fraai voetbal. Binnen vijf minuten leek Oudewater al de leiding te nemen, maar de Rotterdamse goalie Scheermeijer dacht daar anders over, hij stopte Menno Venhof op het laatste moment af. Ook zijn Oudewaterse collega Van den Heuvel moest al snel in actie komen om een diagonaal schot van Joey Kars onschadelijk te maken, hetgeen hem vrij makkelijk afging. De immer actieve Laurens de Vor poogde om met een strakke trap het Rotterdamse doel te bereiken, maar ook in dit geval stond de doelman van de bezoekers paraat. Na ruim een half uur was het dan toch raak, een voorzet door Gijs Kautz werd en eerste instantie door Haitham Taher gemist, Menno Venhof echter pikte de bal op en het afronden was toen heel simpel, 1 – 0 in de 35ste minuut. Kort daarna probeerde Kautz om met een slim boogballetje Scheermeijer te verrassen, de keeper was echter net lang genoeg om verder onheil voor VVOR te voorkomen.

Wat beter
Gelijk na de aftrap van de tweede helft probeerde Oudewater het initiatief naar zich toe te trekken. Een vrije trap en diverse hoekschoppen werden echter niet naar behoren gebruikt en bleven dus zonder resultaat. Er was ook nog een honderd procent kans voor Laurens de Vor, maar zijn pegel was meer richting hemel dan het doel van de tegenstander gericht. Kort hierna werd een Rotterdams doelpunt wegens buitenspel afgekeurd, of dit terecht was zullen we nooit te weten komen, de video-referee had een vrije dag. Wel boosheid alom bij de Rotterdammers. Het meeste gevaar bij VVOR kwam bij Jef Pijpers vandaan, telkens weer probeerde hij de Oudewaterse verdedigers te slim af te zijn. Het gevaar aan de andere kant van de Rotterdamse aanval moest van de snelle Devante Sno komen, naarmate de wedstrijd vorderde werd hij echter uitstekend aan banden gelegd door de Oudewaterse verdediging. In de 60ste minuut was het dan uiteindelijk Laurens de Vor die een prima vrije trap van Wouter van Sprundel koppend afrondde, ( 2 – 0) Toen VVOR bij een wat onoverzichtelijke situatie een strafschop kreeg toegewezen, 2 – 1 door Joey Kars, leek het toch nog even billenknijpen te worden. Dit duurde echter niet zo heel lang, want toen was het weer De Vor die van zich deed spreken, het aangeven van Nick van den IJssel ging hieraan vooraf, (3-1, 76ste min.) Pogingen van de Rotterdammers Vos en Sno om de stand een beter aanzicht te geven faalden. Uiteindelijk een tweede helft die iets beter oogde dan het eerste deel van de wedstrijd.

Opstelling FC Oudewater: Kay v.d. Heuvel, Simon la Lau, Mike Snel (Martijn de Goey) Joost Miltenburg, Djardo Boele, Wouter van Sprundel, Haitham Taher (Marc Oosterwijk), Mike Rijsbergen, Gijs Kautz (Nick van den IJssel), Menno Venhof, Laurens de Vor