Oudewater – DVSU 3 – 0

De Utrechtse ploeg,vorig seizoen naar de 3e klasse gepromoveerd, was voor de gastheren een totaal onbekende tegenstander. DVSU kwam na zo’n dertig seconden met de schrik vrij. Een botsing tussen doelman McFadden en een van zijn verdedigers leek in eerste instantie erger dan het uiteindelijk was, beiden konden verder. Gedurende de eerste helft waren de Oudewaternaren heer en meester op het veld en speelden zo dat het aantrekkelijk was om naar te kijken. In deel twee van dit potje zakte de kwaliteit, en daarmee de amusementswaarde behoorlijk terug. De drie punten in deze eerste competitiewedstrijd bleven uiteindelijk zeker verdiend in Oudewater.

Eenrichtingsverkeer

Snel na de eerste aftrap maakte Oudewater duidelijk wat het van plan was, namelijk domineren en aanvallen. Met regelmaat verschenen de aanvallers van de thuisploeg in de zestienmeter van DVSU, maar aanvallen over rechts via Bart Griffioen en Menno Venhof leverden vooralsnog niet het gewenste resultaat op, ook verdediger Djardo Boele manifesteerde zich tot vlak voor doelman Lee McFadden, laatstgenoemde kwam uiteindelijk als winnaar uit de strijd. Groot was de schrik in de Utrechtse gelederen toen verdediger Bas van Zuylen vlak voor het doel de bal voor de grijpgrage handen van zijn doelman weggleed, gelukkig voor hem zonder verdere gevolgen. Van Zuylen overigens die iedere bal die maar voor zijn voeten kwam naar voren knalde zonder verder naar de gevolgen daar van te kijken. Rond het kwartier liet Mike Rijsbergen een fraaie steekpass van zijn voet komen, Bart Griffioen speelde zijn verdediger zoek en deponeerde het leder voor de voeten van aanvoerder Menno Venhof, aan zijn droge knal was geen houden aan. (15e min. 1-0) Een maal moest Niek Sluijs de turbo er op zetten om de snelle Utrechter Gijs Dijkstra te achterhalen, hij deed dit met glans, Dijkstra teleurgesteld achterlatend. Pogingen van DVSU om grip op het middenveld te krijgen mislukten telkens weer, de Oudewaternaren bleven dominant aanwezig. Toch troffen zij met regelmaat een tegenstander van betekenis namelijk doelman McFadden, waarschijnlijk heeft hij Schotse (voor)ouders, genoemde doelman was met regelmaat een sta-in-de-weg voor de Oudewaternaren. Maar na een klein half uur werd een gave kopbal van de Benjamin op het veld Ivo Anbergen hem te veel, uit een hoekschop genomen door Tim Goes kopte de Oudewaterse nummer 10 raak (2-0, 26ste min.) Een harde knal van Griffioen scheerde rakelings naast het doel van DVSU, Venhof deed hetzelfde nog eens dunnetjes over en nog een pegel van Griffioen werd onschadelijk gemaakt door de Utrechtse sluitpost. DVSU stelde daar nog slechts een povere poging tegenover, Bas van Zuylen kopte uit een vrije trap over het domein van keeper Arnold de Ruyter.

Minder aantrekkelijk

De tweede helft was een stuk minder aantrekkelijk om naar te kijken. DVSU kwam wel ietwat gemotiveerder uit de kleedkamer maar het uiteindelijke resultaat bleef die hatelijke nul op het denkbeeldige scorebord. Met een aanvaller meer en lange ballen van achteruit poogden zij om de Oudewaterse defensie te ontregelen. Toch lukte dit niet echt goed, hoewel een hard schot van Lars Bos ruim over de deklat heen scheerde en een poging van Van Zuylen in de kiem werd gesmoord door de Oudewaterse defensie. Een aantal hoekschoppen en een schuiver van Griffoen verder werd er gewisseld, Mike Rijsbergen moest geblesseerd het veld verlaten, zijn vervanger was Björn Stalvord. Arno Baas kwam in het veld voor de ogenschijnlijk vermoeide Mike Snel. In de 75ste minuut was het uiteindelijk toch weer raak, uit een corner scoorde Sjoerd Wiltenburg netjes de 3-0 binnen. Met nog een wissel kort voor tijd van Willem La Lau voor Menno Venhof en een laatste stuiptrekking van DVSU kon de prima fluitende scheidsrechter Wateler het eindsignaal ten gehore brengen.

Opstelling Oudewater:
Arnold de Ruyter, Mike Rijsbergen (Arno Baas), Niek Sluijs, Mike Snel (Björn Stalvord), Djardo Boele, Simon La Lau, Menno Venhof (Willem La Lau), Sjoerd Wiltenburg, Tim Goes, Ivo Anbergen, Bart Griffioen.

Wie trouwens ook scoorde was onze pupil van de week Bram de Bruin, klasse Bram!