Afgelopen zaterdag stond de kampioenswedstrijd op het programma, uit tegen RVC’33, nadat de wedstrijd van vorige zaterdag was afgelast vanwege de weersomstandigheden.

Tijdens de warming-up ondervonden we al snel dat het veld vorige week aardig naar de knoppen was gelopen, maar goed dat blijft de charme van natuurgras en de jongens waren er toch opgebrand om een goed resultaat neer te zetten, ondanks de bittere kou.
Dat merkte de trainer/leider ook meteen, want er waren een hoop ouders meegegaan om ze aan te moedigen alleen dan vanuit de dug-out, zodat er voor hem géén plek meer was.

Diep weggedoken in zijn jas kon hij langs de lijn binnen 5 minuten al 3x applaudisseren. De jongens waren gelijk in de aanval gegaan en dat resulteerde in goals van Delano en Robin. Dat ging de hele eerst helft door en we sloten die af met een voorsprong van 0-4. In de rust werd er opgewarmd en besloten dat we nog maar een paar extra goals moesten gaan maken.

Dat resulteerde in een aantal mooie aanvallen via de zijkanten en de goals stapelden zich op door Robin, Jip en Delano zodat de supporters in de dug-out het in ieder geval niet koud hadden de 2e helft, 0-9. De spaarzame aanvallen van RVC’33 werden door onze verdediging tegen gehouden en zo werd voor het eerst de nul gehouden dit seizoen. Dat is dit seizoen weleens anders geweest, goals in overvloed, 6-5, 5-4, 7-1, 4-4.

Na het laatste fluitsignaal ging het letterlijke en figuurlijke vuurwerk de lucht in.

Snel op de foto en daarna warm de douche in. In de kantine werd er getrakteerd op een lekkere sportmaaltijd in vorm van een broodje frikandel en dat werd in de kantine van FCO nog eens overgedaan met een paar schalen patat en een drankje, daarvoor dank namens de spelers en leider.
En graag willen we alle “inval” jongens bedanken, die ons hebben geholpen tijdens de kampioenrace.

Iedereen alvast fijne feestdagen toegewenst.