Het was de moeite waard, deze 1e competitiedag na de winter-vakantie en de Carnaval. Het begon allemaal een beetje rustig. Het spel kabbelde heen en weer. Wout stond in het midden en Boet zou achterin meedoen als stofzuiger. En wat denk je: na enkele minuten brak –na goed samenspel- Thijs door en scoorde het eerste doelpunt, dus 1-0, maar dat pikten de boomlange heren uit Kamerik niet. Ze kregen een terechte vrije schop op 27,3 meter van het doel, een keiharde pegel, die al gauw tussen de palen werd gelanceerd, dus 1-1.

Matthijs en Tom speelden goed samen. Michiel liet de bal nog over de lat rollen, maar het lukte allemaal net niet, hoewel er sprake was van een broos overwicht. Toch was Kamerik soms een groot gevaar door de counter, maar Jari stond op zijn plek. Boet was ook steeds gevaarlijk, hij liep de 100 meter in 9,23 seconden en was overal snel ter plaatse. Hij liet ook een klein steekje vallen, niet goed afgesproken met Jari en Kamerik was er als de kippen bij, vlak voor de pauze 1-2, tegen de verhouding in.

Na de pauze liet FCO zien, dat ze goed bezig zijn bij de training het samenspel klikte, kansen te over, maar nog steeds geen punt. Tegen dat fraaie samenspel had Kamerik geen antwoord, jawel…met afbraakvoetbal. Boet, ja hij weer, stormde door de Kamerikse verdediging en pats: 2-2 lag in het mandje. Maar er was meer te halen. En in een van de laatste minuten stormde Zepp naar voren en werd dematchwinnaar: 3-2. Wat een blijdschap bij Quint en zijn mannen.

Het goede voetbal door prima samenspel zegevierde. Mooie pot met een terechte winnaar. Dat belooft wat voor de rest van de competitie.

Opa Leo