Lang leek deze eerste competitiewedstrijd op een doelpuntloos gelijkspel af te koersen, maar nadat FCO in de eerste helft had verzuimd om op voorsprong te komen, door het missen van een penalty, wist Hazerswoudse Boys JO 19-1 een paar minuten voor tijd toch de volle winst binnen te slepen.

De leiders hadden, door het meespelen (als keeper) van Tim van Hoorn met de JO 19-1, nog maar 10 spelers tot hun beschikking, Gelukkig werden Danny Zuiver, Kel Morsink en Mees van Ooijen (allen JO17-1) bereid gevonden om ons team te completeren. Zij hadden al wel een hele wedstrijd met hun eigen team in de benen, maar wilden toch ons uit de brand te helpen. Klasse, mannen!

In de 3e minuut waren de Hazerswoudse Boys al gevaarlijk. Terwijl op het middenveld Peter Oudshoorn door zijn enkel ging, liep de aanval door en werd door de linksbuiten op de lat geschoten. Ook de rebound ging ver over. Na een kwartier werd FC Oudewater voor de eerste maal gevaarlijk. Uit een corner werd tot twee maal toe op goal gekopt, maar de bal ging uiteindelijk net over het doel. Een minuut later strafte Jasper de Wit geknoei in de zwart-witte defensie bijna af, hij onderschepte de bal, maar zag zijn schot nog net door de keeper over de lat getikt worden. Uit de daaropvolgende corner werd FCO een strafschop toegekend. Die hoekschop werd door Peter ingekopt, de bal belandde bij Mike Paulus, die tegen de lat kopte en daarna in de rebound weer inkopte. Die laatste inzet werd met de hand van de doellijn gehaald, dus werd er terecht voor een penalty gefloten. Tim Alles zette zich achter de bal, maar schoot te slap in en de keeper wist de inzet te pareren. In de 21e minuut was Hazerswoude kansrijk, een slippertje achterin zorgde voor balbezit van de spits, maar die controleerde de bal niet goed, zodat keeper Lars Stafleu erger kon voorkomen. 3 minuten later krulde Kel een vrije trap net langs de verkeerde kant van de paal. Even later werd Koen van Winden door Danny diep gestuurd, maar hij wist de bal niet onder controle te krijgen en werd van de bal gelopen. Nadat Hazerswoudse Boys in de 30e minuut uit een corner over had gekopt, werd in de volgende Oudewaterse aanval Jasper door Danny diep gestuurd, maar zijn schot was een makkelijke prooi voor de doelman. 6 minuten voor rust weer een kans voor de thuisploeg, een mooie aanval over links, de bal werd terug gelegd, maar Lars had geen moeite met het schot. Een minuut later moest hij alweer aan de bak, hij kon een laag ingeschoten vrije trap met de nodige moeite uit de benedenhoek tikken. In de laatste minuut voor rust nog een kansje voor Hazerswoude, een middenvelder stoomde door in het midden, maar zijn schot was recht in de handen van Lars.

De tweede helft begon met een klein kansje voor FC Oudewater. Een corner werd de zestien in geslingerd, en Mees kwam een teenlengte te kort om de door de keeper losgelaten bal in te tikken. 5 minuten later een mooie kans voor de thuisploeg. Een teruggelegde voorzet werd net over de dwarsligger geschoten. In de 65e minuut kreeg Lars een raar ingeschoten bal te verwerken, met wat geluk wist hij de bal nog over de lat te tillen. 5 minuten later had onze keeper goed het oog erin, de rechtsbuiten probeerde een lobje, maar de perfect opgestelde Lars had hier geen problemen mee. Naarmate de tweede helft vorderde nam Hazerswoudse Boys het initiatief in handen. Aan Oudewaterse kant moest steeds vaker en sneller achter elkaar gewisseld worden, door conditiegebrek (door gebrek aan trainers kon ons team tot nu toe slechts 1 maal per week trainen, maar dat is nu gelukkig opgelost!) en het feit dat diverse spelers er al een hele wedstrijd op hadden zitten, werd Hazerswoude sterker. Maar de verdediging, onder leiding van de goed spelende Jorn Slootjes, hield vooralsnog stand. Met gezamenlijke inspanning werd Hazerswoude diverse malen van een goal afgehouden. 8 minuten tijd moest Lars weer aan de bak, hij wist een afstandsschot met een schitterende redding via de lat uit de kruising te tikken. Een minuut later was het dan helaas toch raak, een voorzet van links werd door de kleinste man op het veld knap aangenomen en hij kon van dichtbij in de korte hoek inschieten (1-0, 83.) In de resterende minuten probeerde Oudewater nog wel de achterstand ongedaan te maken, maar tot echte kansen kwam het niet.

Voor volgende week staat de eerste thuiswedstrijd in de competitie op het programma, dan wordt om 14.30 uur afgetrapt tegen Alphia JO 19-1.