JO19-2 heeft zijn eerste wedstrijd niet met een goed resultaat weten af te sluiten. Ondanks dat er 2 keer op voorsprong werd gekomen, leverde een frommelgoal van SPV de winst op voor de Polsbroekers.

Leiders Joop Paulus en Kees de Groot hadden, helaas bij afwezigheid van derde leider Sjaak van Winden,  een hopelijk winnende opstelling gemaakt, want het is altijd even zoeken met een nieuw team. De helft van het team bestaat uit spelers van de JO17-2 van vorig jaar, met een paar nieuwe, voor de leiders onbekende spelers erbij. Ons team is nog niet definitief samengesteld en heeft op het moment slechts 12 spelers, dus moesten er wat spelers bij gehaald worden.

De wedstrijd begon onder een licht regentje, maar al snel brak de spreekwoordelijke zon door. In de 2e minuut belandde de bal na een afgeslagen corner bij Mitchell, die uithaalde met zijn doorgaans ‘chocolade’-rechtervoet. Met een verbazingwekkend mooie krul verdween de bal in de rechterbovenhoek, 0-1. Na kansen voor Stijn (schot in de handen van de keeper) en Jur – een lobje tegen de buitenkant van de paal – werd SPV sterker. Een voorzet van de rechtsbuiten werd door Tim met de arm beroerd en de referee kon derhalve niets anders doen dan naar de stip te wijzen. De penalty werd onberispelijk in de linkerhoek binnengeschoten (1-1, 12. minuut).  De minuten daarna domineerde FCO het spel, met een kleine kansje voor Jur (over gekopt) en een grote voor Mitchell (uit een voorzet die de keeper niet vast had na een voorzet van Koen vanaf rechts uit de rebound overgeschoten).  In de 26e minuut bezorgde Nick de bal bij Mike, die haalde met links uit, maar ondanks dat zijn schot niet echt goed was, had de keeper er nog de nodige moeite mee en tikte de bal tot corner. Uit de hoekschop die volgde wist Mike nu wel te scoren, van dichtbij tikte hij de bal met zijn knie achter de kansloze doelman (1-2). De voorsprong hield echter maar een paar minuten stand, even later was SPV uit een corner tot driemaal toe gevaarlijk, maar al die schoten op het doel werden geblokt, de laatste keer ten koste van een hoekschop. Uit die corner werd de lange blonde SPV-spits bereikt die zich knap vrij speelde en in de korte hoek binnen schoot (2-2, 29.) In het restant van de eerste helft viel er niet veel meer spannends te beleven, al waren er voor beide teams nog kleine kansjes.

Het duurde tot de 51e minuut voor er in de tweede helft weer een doelpoging genoteerd kon worden. Een afstandsschot van een middenvelder van SPV verdween hoog over het doel. 2 minuten later begon Pascal aan een indrukwekkende opmars, hij passeerde, soms met wat geluk,  tegenstander na tegenstander maar zijn schot op doel miste de juiste richting. Iets later legde Koen de bal mooi terug op de inlopende Mike, maar zijn schot werd nog van richting veranderd en leverde niet meer dan een corner op. In de 57e minuut kwam SPV op voorsprong. Een corner leek over de achterlijn te waaien, maar kwam weer terug het veld in. Lars tikte de bal tegen zijn eigen lat en in de scrimmage die volgde lag de bal ineens in het net (3-2). FC Oudewater had wat tijd nodig om deze tegenslag te verwerken, maar ging daarna weer verder met aanvallen. In de 65e minuut bereikte een voorzet van Stijn Mike, die de bal inkopte, helaas een half metertje langs de verkeerde kant van de paal. Een opstootje in de 75e minuut leverde een speler van SPV een tijdsstraf op, waardoor  het Polsbroekse team met 10 man kwam te spelen. Echt goed gebruik maakten de Oudewaternaren niet van de man-meer-situatie, verder dan een schot van Mike (sowieso afgefloten wegens buitenspel) tegen de benen van de keeper kwam het team niet. Met het team weer compleet kreeg SPV in de resterende minuten nog 2 levensgrote kansen om de score op te voeren. De linksbuiten kreeg de bal compleet vrij voor het doel, maar zijn schot belandde recht in de handen van Lars. In de 91e minuut leken 2 FCO-verdedigers de aanval van een Polsbroekse middenvelder de bal tot hoekschop te verwerken, maar de scheidsrechter had  kennelijk (waarschijnlijk als enige op het veld, zelfs de SPV-leider was verrast)  een overtreding gezien en gaf een penalty. De speler, die ook de eerste penalty had genomen, zou het vonnis moeten voltrekken, maar Lars gokte erop dat hij dezelfde hoek zou kiezen als daarvoor.  En dat bleek een goede gok. Hij wist de ingeschoten bal prachtig te stoppen en in de rebound werd overgeschoten.

Helaas werd deze oefenwedstrijd verloren, maar de leiders hebben wel een idee gekregen waar de sterke en mindere sterke punten van dit team liggen. Hopelijk kan er in de eerste bekerwedstrijd  thuis tegen DVO ’32 JO19-1 (9 september om 16.15 uur) een beter resultaat worden geboekt.