Na een loodzwaar trainingskamp met name door het geringe aantal slaapuren in het Overijsselse Dedemsvaart,  mocht FC Oudewater op dinsdagavond aantreden tegen VVIJ uit IJsselstein. Voor de toeschouwers was het geen pretje; de temperatuur lag namelijk rond het vriespunt. Toch gingen de Oudewaterse supporters met een enigszins warm gevoel naar huis, want FCO wist na twee verloren oefenduels weer eens te winnen. Het trainingskamp heeft de ploeg dus goed gedaan!

Zoals gezegd was het ijskoud in IJsselstein. De wisselspelers Bob Appels, Lars Janmaat en Sebastiaan Evers doken dan ook diep weg in hun jassen en keken toe hoe hun ploeggenoten ietwat slordig aan de wedstrijd begonnen. Beste man aan de kant van FCO was in de eerste tien minuten Bas Wiltenburg, hij was scherp, maakte goede loopacties en wist telkens de tegenstander af te stoppen, wel  jammer dat hij als vlaggert  dienst deed.

Na de eerste moeizame minuten begon Oudewater beter te voetballen. FCO wist middenvelder Walter van der Neut steeds vaker te vinden, waardoor hij het spel kon verdelen en de ploeg onder de druk van VVIJ uit kon voetballen. Ook Sven Rietveld en Bart Griffioen kwamen steeds vaker op de helft van de tegenstander in balbezit. Het zorgde achtereenvolgens voor grote kansen voor Griffioen, Tim Goes en Rietveld, maar alle drie konden zij oog in oog met de doelman van VVIJ het net niet vinden.

Na ongeveer een minuut of 35 spelen deed aanvoerder Menno Venhof dit wel. De ervaren spits kon op aangeven van Rietveld de bal simpel binnen  tikken. De keeper van VVIJ protesteerde nog bij de arbiter van dienst, maar dit mocht niet baten aangezien zijn eigen grensrechter aangaf dat het geen buitenspel was. Kort na de 0-1 knalde Griffioen uit een rebound keihard de 0-2 binnen. Een actie die zijn trainer kennelijk zo kon waarderen dat Bartje de tweede helft mocht aantreden als aanvoerder én linksback!

In de tweede helft kwamen Appels, Janmaat, Bas Wiltenburg en Evers voor Van der Neut, Venhof, Noordman en Van der Zwart. De ploeg van trainer Redel liet de gastheren uit IJsselstein wat meer komen en zakte in. Die ene keer dat de Oudewaterse mannen wel druk vooruit zetten, veroverde Sjoerd Wiltenburg uitstekend de bal, legde hij deze breed en schoof invaller Sebas Evers hem binnen: Minuten  later was de nu ex-vlagger Bas Wiltenburg trefzeker na goed voorbereidend werk van Sven Rietveld  en Sebastiaan Evers. Het betekende de 1-4, want tussendoor had VVIJ ook nog gescoord, maar hoe deze goal tot stand kwam is de verslaggever van dienst even ontgaan. Het enige wat wel duidelijk was, is dat het vlagsignaal voor buitenspel van de nieuwe Oudewaterse grensrechter Bram Noordman genegeerd werd door de scheidsrechter.

De wedstrijd was gespeeld en leek zonder problemen uitgespeeld te worden door FCO. Totdat VVIJ met een schitterende vrije trap, zoals Roberto Carlos, Ugur Yildirim of Piet la Lau ze vroeger namen, terugkwam in de wedstrijd: 2-4. Even leek het spannend te worden, maar Oudewater hield onder leiding van invaller Bob ‘Lionel’ Appels verdedigend stand en lijkt dus net op tijd klaar te zijn voor de competitie die aanstaande zaterdag weer begint als Foreholte op bezoek komt. Ook voor toptalent Mohamed Ihattaren waren in deze wedstrijd helaas geen minuten weggelegd.

Opstelling FCO: Bart Meuleman; Nick van den IJssel, Bram Noordman (46. Bob Appels), Kick van Zuijlen, Jesper van der Zwart (46. Bas Wiltenburg); Walter van der Neut (46. Lars Janmaat), Sjoerd Wiltenburg, Tim Goes; Sven Rietveld, Menno Venhof (46. Sebastiaan Evers), Bart Griffoen.