Alexandria ’66 – FC Oudewater 2 – 3
De Rotterdammers die in de 2e klasse zaterdag op de ranglijst in de middenmoot vertoeven kwamen in de eerste helft met een sterk elftal op de kunstgrasmat en de gasten uit Oudewater hadden het dan ook moeilijk om in die eerste 45 minuten op de been te blijven. Toch was het eerste gevaarlijke moment er een voor de Oudewaterse ploeg, Bart Griffioen schoot op de paal. Djardo Boele haakte een tegenstander binnen de “zestien” en dat mag nog steeds niet, de toegekende strafschop werd onberispelijk ingeschoten door de goede spits van Alexandria ( 1-0). Bij een gevaarlijke inzet van links wist Joost Miltenburg op het nippertje erger te voorkomen. Toch moest doelman de Ruyter nog een keer de gang naar het net maken, een mooie vrije trap verdween via de paal en zijn arm in het doel (2-0) Een verkeerde actie van zijn Rotterdamse collega stelde Menno Venhof in staat om de achterstand te verkleinen (2-1)
De tweede helft was bijna de omgekeerde wereld, was Alexandria in het eerste deel de bovenliggende ploeg, nu speelde de Oudewaterse elf beter. Eerst was het Mike Rijsbergen die een goed uitgespeelde aanval netjes afrondde (2-2) en vervolgens zette Wouter van Sprundel zijn elftal op voorsprong, hieraan ging een mooie voorzet van Bart Griffioen voor af (2-3). Een hele reeks pogingen binnen korte tijd om de stand op te voeren mislukten, de lat, de doelman of een Rotterdams been zaten de Oudewaternaren dwars. Ook Kay van den Heuvel, ingevallen voor Arnold de Ruyter, moest nog een keer goed aan de bak, hij tikte een schot keurig uit het “zesje”. Al met al een leuke en nuttige wedstrijd.