Frusterende nederlaag FCO 1

Meerburg – FC Oudewater 4 – 1

De eerste minuten van deze oefenwedstrijd verdienden het predicaat goed. Wat er daarna gebeurde was niet echt om over naar huis te schrijven. De neergaande lijn begon in feite bij het eerste doelpunt van de gastheren na ongeveer een stief kwartiertje, toen viel dat doelpunt uit het niets (1-0). De spelers uit Zoeterwoude waren amper over de middenlijn geweest en in die periode hadden de mannen van Redel & Co een aantal leuke dingen laten zien. Een prima schot van Bart Griffioen vond geen genade in de ogen van de Meerburgse doelman, welke kort daarna de hulp van een staander nodig had om een poging van Sven Rietveld om zeep te helpen. In de 25e en 30e minuut werd het respectievelijk 2-0 door een kopbal na een corner en bij de 3-0 werd de hele Oudewaterse defensie voorbij gelopen. Als doelman Bart Meuleman niet zo alert was geweest was het er voor de rust nog erger uitgezien.

Deel twee van de wedstrijd had wel een wat ander aanzien, hoewel ook toen na het redelijk goede begin de boel weer als een kaartenhuis inzakte. Tegen 11 andere spelers was het in de tweede helft ook weer wat anders en het was Nick van den IJssel die uit een voorzet van Bart Griffioen de 3-1 liet aantekenen. Willem La Lau had geen geluk met een hard schot, de doelman (ex-Lugdunum) was een heuse sta-in-de-weg, dit was ook het geval bij een poging van de inmiddels ingevallen Wouter van Sprundel. Maar op het moment dat je denkt nu gaat er toch wat gebeuren krijg je toch weer het deksel op de neus (4-1). Ondanks pogingen van o.a. weer Van den IJssel en Arno Baas bleef het hierbij, een ieder ging dan ook niet met een goed gevoel weer naar het Oudewaterse.

Spelers Oudewater die wisselend meededen: Bart Meuleman, Walter van der Neut, Thijs Meuleman, Fons ter Burg, Jesper de Zwart, Sjoerd Wiltenburg, Nick van den IJssel, Ivo Anbergen, Willem La Lau, Sven Rietveld, Bart Griffioen, Nick Wiltenburg, Lars Janmaat, Jur Anbergen, Wouter van Sprundel, Arno Baas.

Stan van Raay bleef stand-by waarvoor dank.