Oudewater – Bergambacht 4–0

Bergambacht, de club waartegen in het vorige seizoen uiteindelijk het kampioenschap werd behaald, was vandaag de tegenstander in de bekercompetitie. In een met vlagen uitstekende wedstrijd werd er vakkundig afgerekend met de bezoekers, die af en toe moedeloos moeten zijn geworden van het prima spel dat de gastheren op het (kunst)gras legden.

Al in de eerste minuut werd een waarschuwing afgegeven door Wouter van Sprundel, zijn inzet kon ternauwernood door doelman Pons over de lat worden getild. Na een minuutje of tien spelen moest er wel een behoorlijke tegenvaller worden genoteerd. Het was Roy de Jong, een zekerheid in de Oudewaterse defensie, die na een ongelukkige botsing behoorlijk geblesseerd van het veld af moest. Zijn vervanger werd Mike Rijsbergen. Overigens moest hierdoor het experiment met Joost Miltenburg in de voorhoede worden afgebroken, hij nam achterin de plaats van de Jong over en Rijsbergen verscheen voorin de aanval. Kort hierna kwam de 1-0 op het denkbeeldige scorebord. Uit een hoekschop kopte Wouter van Sprundel de bal netjes tegen de touwen ( 12e min.). Even moest de Oudewaterse goalie Remco Rietveld zijn kunnen tonen, hij werkte zeer spectaculair een schot van Rody Bezemer uit zijn domein. Overigens zou het zo’n beetje bij deze ene poging blijven, verder was het doorgaans eenrichtingverkeer naar het doel van de Bergambachters. Na een klein kwartiertje was het Tim Goes die voor de 2-0 tekende.

Met Menno Venhof voor van Sprundel werd er energiek aan de tweede helft begonnen en na ongeveer drie pogingen kort achter elkaar door drie verschillende aanvallers was het uiteindelijk Venhof die zijn naam als topschutter eer aan deed( 3-0, 52ste min.). De gedachte dat er nog veel meer te halen was voor de ploeg van Harry Akkermans motiveerde de spelers om er nog een schepje bovenop te gooien. Veel van de van achteruit opgezette aanvallen waren een lust voor het oog. Mike Rijsbergen kwam net een schoenmaatje te kort na een prima voorzet van Bart Griffioen en Sjoerd Wiltenburg werd na een mooie actie tegen het gras gewerkt, een strafschop waardig was het oordeel van velen langs de lijn en in de dug-out, er werd echter anders beslist. Slechts een keer was er nog een kansje voor Rody Bezemer, doelman Rietveld deed echter waarvoor hij was ingehuurd, namelijk de bal voor de voeten van de aanvaller wegwerken. Een heerlijk driehoekje tussen Menno Venhof, Martijn de Goey en Mike Rijsbergen zorgde ervoor dat laatstgenoemde de 4-0 op zijn naam kreeg (87ste min.).