FC Oudewater – Hees 1 – 0

De weersvoorspelling kwam dit maal echt uit; het potje voetbal begon stormachtig. Binnen vijf minuten hadden de Soester spelers twee gele kaarten gescoord. Dit was uiteindelijk maar het begin, want ook in de loop van de wedstrijd zouden ze daar nog het een en ander aan toevoegen. Er werden te veel overtredingen begaan en er werd te weinig gevoetbald. Een paar seconden voor het eindsignaal kwamen de mannen van trainer Valkenburg nog een keer heel goed weg, toen er met beide benen op een Oudewaterse speler werd ingegaan. Scheidsrechter Durgunsu nam het verstandige besluit om af te fluiten in plaats van een rode kaart te geven anders waren de rapen wellicht helemaal gaar geweest. Overigens was er wederom sprake van misdragingen en wangedrag van een paar Soester ‘fans’ . De eerste helft werd gekenmerkt door matig voetbal, mede veroorzaakt door het heftige weer. Dit laatste was ook de reden om het spel gedurende twintig minuten stil te leggen nadat het echt was gaan spoken.

Gedwongen pauze

Voorafgaand aan het echte beestenweer werd er niet echt goed gevoetbald. Aan beide kanten werden maar weinig mogelijkheden gecreëerd. Pas na een kwartier kwam Hees’ Lasse Groot vrij op doelman de Ruyter af. Met spreekwoordelijke leeuwenmoed barricadeerde de Oudewaterse sluitpost Groot de doorgang. Kort hierna ontbrak het de Oudewaternaren aan het nodige geluk, toen een fraai opgezette combinatie dwars door de Soester gelederen op niets uitliep. Tijdens de gedwongen (tussen)pauze was er geen warme thee, maar wel waren er gelukkig wat droge shirts voorradig zodat er na verloop van zo’n minuut of twintig weer fris en fruitig kon worden herstart. Twee pogingen van Bart Griffioen strandden in een mêlee van spelers en ook Tim Goes ontbeerde het nodige geluk.

After the storm

Tim Goes maakte na de hervatting goed gebruik van ‘medespeler’ de wind, Zijn schot werd gedragen door windkracht 8 omgetoverd tot een heus doelpunt. Van grote afstand deponeerde hij het leder in een keer via de verste paal tegen de touwen; 1-0 (47ste min.). Kort hierna moest Walter van der Neut met een perfecte sliding Dennis Schaap tot de orde roepen en een poging van Tim Goes om al glijdend de bal achter doelman Reddering te werken mislukte. Op het steeds moeilijker te bespelen veld was glijden schering en inslag. Joost Miltenburg bijvoorbeeld voorkwam juist door een geniale glij-sliding een tegendoelpunt en zijn collega Walter van der Neut stond keurig op de doellijn om de opnieuw ingebrachte bal op tijd uit de gevarenzone te verwijderen. Pogingen van Timo Timmer (kopbal) en Ali Coban om de stand te veranderen werden door de Oudewaterse verdedigers in de kiem gesmoord. Coban overigens, een oud hoofdklassespeler, viel behoorlijk tegen, de Soester-aanhang had veel meer van hem verwacht.

Zonder geluk vaart ..

Een gelukje overkwam de Oudewaterse goalie De Ruyter. Een onverwachte uitglijder op het zompige veld zorgde ervoor dat hij met pijn en moeite de bal onder controle kon krijgen. Zijn collega aan de overkant had ook niet over geluk te klagen, want hij keerde met mazzel een inzet van Bart Griffioen. De bovenlat bood hem nog een keer extra hulp en dat deed zijn ploeggenoot Lasse Groot eveneens. Laatstgenoemde haalde de bal van de doellijn toen zijn doelman al gepasseerd was. Al met al was het geen echt fijne wedstrijd, maar de punten bleven wel terecht in Oudewater.

Opstelling Oudewater: Arnold de Ruyter, Walter van der Neut, Joost Miltenburg, Mike Snel, Djardo Boele, Simon la Lau, Sjoerd Wiltenburg, Wouter van Sprundel, Tim Goes, Ivo Anbergen (Mike Rijsbergen), Bart Griffioen.