FC Oudewater – Nieuwkoop 1-3

Toen de spelers rond de middenstip een minuut stilte in acht namen, moesten de eerste toeschouwers hun plek langs de lijn nog opzoeken. Lag dat aan de binnenkomst van de goedheiligman? Of is de belangstelling voor het amateurvoetbal tanende? Wie pas in de pauze op weg gegaan was, had weinig of niets gemist. Het duurde zeker meer dan tien minuten alvorens de Nieuwkoopse doelman een schot kreeg te verwerken dat een plek tussen de palen als eindbestemming had. Bart Griffioen was er de afzender van. Over de inzet van de tweeëntwintig acteurs was geen klagen, maar hetgeen zij voorschotelden was van een mager niveau enook de leidsman deelde mee in de malaise. Als er al sprake was van een aardige combinatie, dan werden aansluiten steevast de verkeerde keuzes gemaakt of liet de eindpass zeer veel te wensen open. Kortom, het verblijf lang de lijn was geen aangenaam vertoeven en zeker niet hartverwarmend.

Kwartiertje voetbal

Een echte wedstrijd werd de ontmoeting tegen de Nieuwkopers pas in de tweede helft. Het aantekenboekje van uw verslaggever had nog weinig werk te doen gehad en was derhalve zo goed als leeg. Ook de radioverslaggever maakte niet de indruk zich schor geschreeuwd te hebben. Maar, je weet nooit of je door met andere toeschouwers in gesprek te gaan zaken langs je heen hebt laten gaan. In de rust troffen de beide heren elkaar in de dug-out en leek de conclusie gerechtvaardigd dat er nog niet veel te zien was geweest. Inmiddels liep een drietal bankzitters van FC Oudewater zich warm en kon het quizje ‘Wie komt er voor wie?’ worden gespeeld. De teammanager had alle antwoorden goed en even later verschenen Lars Janmaat, Micha Hulst en Tim Goes op de posities van de familie La Lau en Sjoerd Wiltenburg. De tweede helft kon beginnen en leverde meteen een klein kwartier op met kansen en doelpunten.

Ook doelpunten

Een plotse uithaal van Bart Griffioen in de 48e minuut had beslist beter loon verdiend. Van afstand vloog de bal snoeihard rakelings langs de rechterpaal. Drie minuten nadien viel de openingsgoal voor de Nieuwkopers. Linkerspits Van den Hooren ontdeed zich van zijn bewaker Nick van den IJssel en bediende de mee gesprinte spits Michel Pijpers op maat. Doelman Kaj van den Heuvel was kansloos op de inzet van dichtbij; 0-1. (52e min), Even waren de gastheren de kluts kwijt en de eerste de beste vrije trap van Noë Esselink vloog dwars door de defensie in de verste hoek; 0-2 (55e min). Hierna kreeg PC Oudewater de aansluittreffer op een presenteerblaadje. Twee halve strafschoppen werden door arbiter Van Hees tot een penalty gesmeed en daaruit liet Sven Rietveld doelman Boekestein kansloos; 1-2 (59e min). Nu echter was de vreugde opnieuw van korte duur, omdat laatste man Bram Noordman zich verslikte bij een duel en zijn opponent van de gelegenheid gebruik maakte om Kaj van den Heuvel opnieuw de gang naar het net te laten maken; 1-3 na ruim een uur spelen. Trainer Alex Redel zette prompt zijn laatste troef in.

Iedereen doet mee

Aanvaller Thomas Hoogenboom voor verdediger Van den IJssel. Over inzet van zijn pupillen had hij niet te klagen. Daar ontbreekt het niet aan. De bezoekers incasseerden in de resterende minuten liefst vier gele kaarten om zich de agressieve Gelbuiken van het lijf te houden. Bij Oudewater viel slechts Walter van der Neut “ín de prijzen”. De weinige toeschouwers zagen de pogingen van hun mannen met lede ogen aan, Nu een dan werd de achterlijn van de bezoekers gehaald en evenzoveel hoekschoppen werden binnengehaald, maar binnen de Nieuwkoopse zestien heerste doelman Boekestein. Nieuwkoop-trainer Boris van Es gunde al zijn bankzitters de gelegenheid om in de feestvreugde te delen, hetgeen het aantal doucheklanten na afloop op 31 bracht, een dure middag aldus.

FC Oudewater; Kaj van den Heuvel, Nick van den IJssel (62, Thomas Hoogenboom), Bram Noordman, Ties van de Werf, Walter van der Neut, Sjoerd Wiltenburg (46. Micha Hulst), Simon la Lau (46. Tim Goes), Ivo Anbergen, Sven Rietveld, Willem la Lau (46. Lars Janmaat), Bart Griffioen.

Onze weekpupil scoorde wel heel fraai, klasse Max !!!