Wilmar Zeelenberg (Soccer Boys) goed voor hattrick

FC Oudewater – Soccer Boys 0-3

Zonder de in de warming-up afgehaakte Martijn de Goeij (Milad Hesari was zijn vervanger) moest coach Akkermans weer even snel improviseren, met meer dan een handvol blessures had hij dit voor aanvang van de wedstrijd natuurlijk ook al gedaan. Tim Goes schoof naar het middenveld en Hesari kreeg als spits de taak toebedeeld zich verdedigend op Soccer Boys-aanvoerder Helmendach te focussen. Die toonde zich van meet af aan een speler die ‘zijn poppetjes’ goed wist neer te zetten. In woord en gebaar was hij de Bleiswijkse leider. Het gebrek aan (voldoende) fitte spelers gaat de Oudewaternaren nu wel erg opbreken. Hoewel het geen schande is om van de koploper te verliezen is het nu snakken naar het moment dat er weer min of meer met een complete groep kan worden aangetreden. Als dit niet gebeurt kan het streven om bij de eerste vier te eindigen en dan kans te maken op de nacompetitie gevoegelijk worden vergeten.

Ploeteren

Voor aanvankelijk een handje vol toeschouwers gingen de gasten terstond op jacht naar een openingstreffer. Tussen de eerste hoekschoppen door kopte Bleiswijker Bross uit een voorzet van rechts net naast. En op het kwartier moest doelman Remco Rietveld tot tweemaal toe een van de Bleiswijkse spitsen van een treffer af houden. Eerst stopte hij de inzet die Wilmar Zeelenberg losliet en aansluitend moest hij een rush van Rick Ammerlaan tot staan brengen. FCO had het tot dan toe in aanvallend opzicht moeten doen met een afstandspoging van Simon LaLau. Door de beide backs wat hoger neer te zetten trachtten de Oudewaternaren wat greep op de wedstrijd te krijgen, maar de opbouw verliep te onzorgvuldig en aanvallend kwam de thuisploeg vooral mankracht tekort. Niet een kansrijke positie kon worden gerealiseerd
De hard zwoegende middenvelders konden de bal niet of nauwelijks kwijt en een van hen -Van der Neut- liep precies halverwege het eerste bedrijf tegen een gele kaart op.

Tot twee keer toe wist doelman Rietveld met goed getimed uitlopen een gevaarlijke situatie te klaren, maar toen Wilmar Zeelenberg na 37 minuten dwars door de defensie wist te snijden en voor Rietveld verscheen had de sterke goalie geen antwoord meer; 0-1. Tot aan de theepauze deed Oudewater pogingen om de zaak nog recht te zetten. Met een voorzet van LaLau van rechts, een van Miltenburg van links en een diagonale van linksachter Micha Hulst werd getracht het doelman Steven van Aalst iets moeilijker te maken dan in het voorafgaande deel van de wedstrijd. Tevergeefs.

Oplevinkje

Menno Venhof ondernam na 8 minuten in de tweede helft een rush langs de achterlijn en dat deed de Bleiswijkers, die even voordien ’hun’ Steven van den Berg van afstand de linkerpaal naast Rietveld hadden zien treffen, even schrikken. Onaangeraakt vloog de voorzet door het doelgebied van Soccer Boys. Oudewater leek er door op te veren en even was ook Soccer Boys het kwijt.

Een hoekschop daalde in het zestienmetergebied en de inmiddels van linkerspits in linksachter getransformeerde Joost Miltenburg stelde Van Aalst op de proef. Nadat mistasten van dezelfde doelman niet was afgestraft, werd balverlies van Walter van der Neut de thuisploeg fataal. Rick Ammerlaan bediende zijn spits Zeelenberg op maat en een intikkertje volgde; 0-2 (65e min).

Niet achteruit

Omdat de bezoekers de 0-2 niet zagen als een aanleiding om voor verdedigend voetbal te kiezen, speelde de strijd zich hierna weer voornamelijk op de Oudewaterse speelhelft af. Ook het derde Bleiswijkse doelpunt vond zijn oorsprong in balverlies. Nu op de vijandelijke speelhelft. Lucas Smits veroverde de bal en twee balcontacten later lag hij achter Remco Rietveld. Weer was Zeelenberg de afronder en ging Bross het boek in als aangever; 0-3 (75e min.). Pogingen om de eer nog te redden werden nog wel ondernomen, maar Tim Goes die er in de 81e minuut nog het dichtst bij was zag zijn prachtige lob door de doelman tot hoekschop verwerkt. Na een gele kaart voor Niek Sluijs was het slotakkoord voor de Bleiswijkers. Invaller van de Ruytenbeek verschalkte doelman Rietveld met een schot van afstand, maar de bal landde rakelings naast de paal.

Opstelling Oudewater: Remco Rietveld, Ties v.d. Werf, Nike Sluijs, Björn Stalvord, Micha Hulst (46. Mike Rijsbergen), Walter van der Neut, Simon LaLau, Tim Goes, Menno Venhof , Joost Miltenburg