Lopik – FC Oudewater 0 – 3

In de jaren de OVS Oudewater met regelmaat tegen vv Lopik speelde was het altijd al pittig! Ook de FC moest dat vandaag ervaren, te veel fysiek geweld van de kant van Lopik en een falende scheidsrechter waren er de oorzaak van dat het uiteindelijk een matige pot voetbal werd. Overigens werd er met vlagen wel aardig gespeeld door de Oudewaternaren.
Al in de tweede minuut moest de Lopikker doelman ingrijpen om een snelle achterstand te voorkomen. Hij graaide de bal van de schietgrage voeten van Tim Goes na een prima voorzet van de vandaag zeer actieve Bart Griffioen. Uit een hoekschop voor Lopik werd de bal rakelings over het Oudewaterse doel gekopt en na een goede combinatie werd een inzet van Griffioen met een fraaie sliding door een van de verdedigers van de doellijn gehaald. Na een minuut of twintig begon het er een beetje op te lijken, maar het geluk lachte de FCO’ers nog niet echt toe. Was het eerst de paal die een doelpunt van Goes voorkwam, daarna was er telkenmale een hoofdrol weggelegd voor de keeper van Lopik die een ware sta-in-de-weg was. Een handsbal binnen het zestienmetergebied werd door de leidsman achteloos weggewuifd.
Met Joost Miltenburg voor de geblesseerde Niek Sluijs begon Oudewater aan de tweede helft. Het was Wouter van Sprundel, de middenvelder die steeds meer aanvallend vermogen tentoon spreid, die na een puike voorzet van David Blankenburgh de 0-1 tegen de touwen deponeerde. (49ste min.) Tot twee keer toe was het weer de doelman van de gasten die Griffioen het scoren belette en ook werd er nog een glaszuiver doelpunt afgekeurd, niemand zag hier buitenspel alleen de vlaggenist van Lopik wel. Slechts een keer moest de Oudewaterse doelman Remco Rietveld naar een hoek duiken, het bleek achteraf niet nodig, de bal ging naast zijn heiligdom. Na een hoekschop kopte Roy de Jong keurig de 0-2 binnen in de 75ste minuut en met wat medewerking van de zoals gezegd verder prima Lopikse doelwachter was het Mike Rijsbergen die er 0-3 van maakte ( 83ste min.)