Tijdens het eerste Veltins-toernooi in Waddinxveen leken de Oudewaternaren in eerste instantie hoge ogen te gooien. Na drie wedstrijden zonder verlies stonden de mannen van Akkermans c.s. toch met lege handen.

Dubbelblank

FC Oudewater-Haastrecht 0-0

In de eerste wedstrijd tegen de latere finalist Haastrecht werd er niet gescoord. Er waren niet bepaald veel hoogtepunten tijdens deze 35 minuten-game. Na 5 minuten moest aanvoerder Björn Stalvord een doelpunt voorkomen. Toen de korte Haastrechtste storm was gaan liggen deed onder andere Arno Baas van zich spreken, tot tweemaal toe was hij, als opkomende verdediger gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Oudewater werd sterker en sterker maar niet echt gevaarlijk. Gevaarlijk was wel een overtreding van doelman de Ruyter net buiten de zestien, het liep uiteindelijk allemaal net goed af en de Oudewaterse keeper kwam er ook nog mee weg. De mooiste actie was van Tim Goes, helaas voor hem werd het leder door de Haastrechtse goalie over de lat getild. Het bleef dus bij een dubbelblanke stand.

Simpel

FC Oudewater-Moerkapelle 2-0

Moerkapelle bleek uiteindelijk een simpel te bestrijden tegenstander. Met de gebruikelijke wissels tijdens de voorbereiding van de competitie werd aan deze wedstrijd begonnen. Na een minuut schoot Bart Griffioen al tegen de paal en haalde een verdediger de bal van de doellijn hiermee een snelle voorsprong voor de Oudewaternaren voorkomend. Tussendoor moest doelman Kaj van den Heuvel wel even alles uit de kast halen om een achterstand voor de Geelbuiken te verhinderen. En ook Mike Snel, weer terug van weggeweest, moest handelend optreden bij een doorbraak over rechts. Hierna werd de weerstand van Moerkapelle voorgoed gebroken. Na verschillende pogingen was het uiteindelijk Ivo Anbergen die zijn eerste selectie-doelpunt maakte uit een hoekschop van Bart Griffioen. (1-0) Kort daarna gaf de weer mee opgekomen Arno Baas een voorzet op maat af en Griffioen maakte al koppend de zaak af, de bal verdween in de voor hem meest verre hoek (2-0). Nog een paar kans(jes) bleven onbenut tot dat het eindsignaal klonk.

Veel sterker en toch gelijk

FC Oudewater-CVC Reeuwijk 1-1

Al snel viel de 1-0, een strafschop wegens vasthouden binnen de zestien werd door Menno Venhof onberispelijk binnen geschoten (1-0, 2e minuut). De anders zo koele Oudewaterse aanvaller had kort hierna niet het geluk wat soms nodig is, hij kwam na een goede actie de Reeuwijkse doelman tegen en die had wel de mazzel aan zijn kant. De verdiende grotere voorsprong bleef uit. De hele wedstrijd door legden de Oudewaterse spelers hun tegenstanders aan banden, maar de definitieve en verdiende beslissing wilde niet vallen. Door de af en toe zware regenval leken de aanvallers met nat kruit te schieten. Tot overmaat van ramp werd Arnold de Ruyter ook nog eens verrast door een bal van afstand, te ver voor zijn doel staande zag hij de bal met een grote boog over zich heengaan (1-1) Dit was ook nog een van de weinige keren dat de Reeuwijkers over de middenlijn heen kwamen. Pogingen van Bart Griffioen haalden het net niet en een zekere penalty werd de Oudewaternaren door de neus geboord. Het goed afmaken na soms aardig voorbereidend werk ontbrak dit maal, een verdiende overwinning zat er niet in. Oudewater zag hierdoor een finaleplaats aan de neus voorbijgaan.

FC Oudewater: Arnold de Ruyter, Kaj van den Heuvel, Walter van der Neut, Björn Stalvord, Niek Sluijs, Mike Rijsbergen, Simon La Lau, Nick van den IJssel, Sjoerd Wiltenburg, Tim Goes, Ivo Anbergen, Bart Griffioen, Menno Venhof, Mike Snel, Wouter van Sprundel, Willem La Lau, Arno Baas.