Cabauw – FC Oudewater 0-6

Vorige week wist de thuisploeg in de ontmoeting met Linschoten liefst vijf maal het doel te vinden. Daar stonden echter zes doelpunten tegenover, maar toch. Van die schotvaardigheid was in het bekerduel tegen Oudewater weinig te bemerken. Grote delen van de partij kwamen de roodhemden niet of nauwelijks over de middenlijn en was de inzet van de voorwaartsen beneden de maat. De Oudewaterse coach Harry Akkermans kon dan ook nauwelijks een goede indruk krijgen van de potentie van zijn defensiehart dat zaterdag bestond uit Jesper van der Zwart en Jasper Kooman. Zij hadden het geen moment moeilijk. Hetzelfde gold voor de Oudewaterse goalie Thimo van der Mueren. Niet een keer werd hij echt op de proef gesteld. Dat de stand bij de rust slechts 0-1 was, viel toe te schrijven aan het relatieve gemak waarmee de Oudewaterse voorwaartsen met de geboden mogelijkheden omsprongen en de Cabauwse doelman Dennis Mudde die aanvankelijk een sterke indruk maakte.

Drie maal raken

Met goed getimede uitloopacties en goed keeperswerk was hij tot aan de 13e minuut een echte sta-in-de-weg. Toen opende aanvoerder Menno Venhof de score met een fraai doelpunt dat vanaf de speelhelft van FC Oudewater slechts drie balcontacten omvatte. Van der Zwart passte op linksachter Djardo Boele. Die bediende Venhof op maat en in de loop schoot deze feilloos in; 0-1. Vlak hierna moest Van der Mueren een keer zijn ‘hok’ verlaten, maar daarna was het eenrichtingsverkeer tegen de jeugdige thuisploeg die geen enkele vuist wist te maken. Hoekschoppen daalden neer in het doelgebied van de gastheren, schoten van Venhof werden een prooi voor Mudde en een inzet van Mike Rijsbergen werd door diezelfde doelman uit de bovenhoek getikt. Het was een wonder dat de score niet werd opgeschroefd. Zo trof de kwikzilverachtige Bart Griffioen het hoofd van een verdediger, schoot Djardo Boele over en deed Sjoerd Wiltenburg hem dat koppend na. Bij het rustsignaal van scheidsrechter Hoogerbrugge was het dan ook nog steeds 0-1, alle technisch- en combinatievaardigheden ten spijt. Een echte wedstrijd was het al lang niet meer. Daarvoor was de Cabauwse inbreng te pover en hun teamgeest te mager.

Schotloosheid

Desalniettemin duurde het tot de 65e minuut alvorens de stand verdubbeld kon worden. Nog niet hadden Wouter van Sprundel en Mike Snel hun entree gemaakt of de Oudewaterse doelpuntenmachine kwam op stoom. Van Sprundel scoorde op aangeven van Bart Griffioen 0-2 (65e min) en Bart zelf was goed voor de 0-3 in de 67e minuut met een schot van buiten de zestien. Dat kunstje herhaalde hij in de 75e minuut, net nadat rechtsachter Van der Neut over de kruising had geschoten. Bart’s variant was dit keer een heus zwabberschot; 0-4. Een schouderblessure van Cabauw-spits Bo Bomas -eerder had aanvoerder Steenbergen met een knieblessure het veld verlaten- haalde even het ritme uit de partij, maar nadat zowel Tim Goes als Menno Venhof twee dotten van kansen hadden laten liggen, zorgden diezelfde Venhof (85e min) en Bart Griffioen (87e min) voor een niet eens geflatteerde 0-6 eindstand.

FC Oudewater: Thimo van der Mueren, Walter van der Neut, Jesper van der Zwart, Jasper Kooman, Djardo Boele, Mike Rijsbergen (68 Tim Goes), Laurens de Vor (63. Wouter van Sprundel) , Ivo Anbergen, Menno Venhof (aanv) Sjoerd Wiltenburg (63. Mike Snel), Bart Griffioen.