Rond klokslag kwart over tien verzamelde de talenten van de JO13-1 zich op sportpark Markveld. Deze zaterdag stond de negende competitiewedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Moordrecht op het programma. Vanwege een afwezige Sem de Bil, moest deze wedstrijd bestreden worden door de overgebleven dertien talenten. De leider wilde als laatste bij de groep aansluiten, maar vond een op slot zijnde ,lege kleedkamer acht. Na vruchteloos speurwerk in de andere kleedkamers, werd er toch maar telefonisch contact gezocht met de trainers. Aangekomen in de bestuurskamer, trof hij de talenten aan achter de pontificale tafel. Deze ambiance zou misschien indruk maken op hen, zo was de gedachten, om zo de negatieve spiraal te doorbreken. Er is namelijk in de laatste zes wedstrijden maar één keer gewonnen. Vijf keer bleken de talenten zich aan de verkeerde kant van de uitslag te bevinden. Tevens was het de C1 die in dezelfde kleedkamer zat en zo een rustige bespreking dwarsboomde.

Nadat Wessel een sok geregeld had, kon iedereen de kleedkamer opzoeken. De tactische uitleg van de coach had reeds plaatsgevonden en op veld drie kon er door de talenten aan de warming up begonnen worden. Nadat Colin, bij de uitlopende D2 van het doel was gehaald, kon scheidsrechter Meuleman de wedstrijd met iets vertraging laten beginnen. Al vroeg in de eerste helft was er een onderschepping van een lange bal afkomstig van de moordrechtse keeper. Daan paste de bal op de vrijstaande Zegert. Deze mikte helaas iets te hoog en kon het team zo geen vroege opsteker geven. Het spel speelde de eerste helft voornamelijk op het middenveld af en grote kansen leverde dit echter niet op aan beide kanten.

Nadat de limonade was opgedronken, werd de eerste helft geanalyseerd. Het begon goed was te horen, maar daarna kon het beter. Jullie moeten elkaar op de juiste manieren bedienen en niet te veel met de bal lopen, viel er uit de mond van de trainer te vernemen. Nadat de nodige puntjes op de ï gezet waren, is Aldo nog met de gebruikelijke doping langs gegaan. Finn D vond dat het geboden spel in de eerste helft geen koekje verdiende en zo kon aan de tweede helft begonnen worden.

Al in de eerste minuut waren de talenten gevaarlijk. Een lange bal van Max over de breedte van het veld bereikte de vrijstaande Daan. Na een goede actie kwam de bal in de voeten van Giovanni. Zijn schot kon ter nauwe nood door de keeper tot corner verwerkt worden. Dezelfde Max was het die, twee minuten later, de volgende poging voor zijn rekening nam. Na een solo door het midden, met hulp van Wessel en Zegert, ging zijn schot rakelings naast de verre paal. Tien minuten in de tweede helft was het echter Moordrecht die het eerste doelpunt maakte. Een schot van twintig meter boog over Colin, net voor de lat, het doel in. De talenten lieten het er niet bij zitten en luttele tellen later was er bij de tweede paal een goede mogelijkheid voor Gio. Hij wachtte echter te lang met schieten en de bal kom worden gepareerd. De geelbuiken zette de tegenstander goed onder druk. Al vrij snel was het de dribbelende middenvelder Zegert, die door de verdediging soleerde en knap binnen schoot. Deze goal smaakte naar meer en drie minuten later was het Daan die bij de tweede paal vrij voor de keeper kwam. Hij kreeg te veel tijd en de moordrechtse verdediging ramde de bal weg. In de aanval die volgde, werden de gasten gelijk gevaarlijk. Het schot op doel werd door Colin nog gekeerd, maar in tweede instantie was het wel raak. In de verre hoek bracht een moordrechtse aanvaller de 1 – 2 op het scorebord. De talenten rechtte de rug weer en een schot volgde van Sem. Na de redding van de keeper was het de rebound van Zegert die, wederom via de vijandelijke keeper, naast ging. Door de één op één situatie achterin kwam er wel meer ruimte voor de tegenstander. Deze profiteerde hier dankbaar van. Acht minuten voor tijd was er een corner van Moordrecht. Via een mooie ingestudeerde variant was de oudewaterse verdediging uit positie en lag de 1- 3 tegen het net. De koek was op bij de geelbuiken en net voor tijd gooide Moordrecht met de 1-4 het duel op slot. Het was genoeg geweest en de uitstekend leidende scheidsrechter Bart Meuleman floot af.

In de veldbespreking na afloop vielen de chagrijnige gezichten op. De trainer sprak over een goede eerste gedeelte van zowel de eerste als tweede helft maar dat het einde veel beter moest . Volgende week zaterdag zal thuis tegen Nieuwerkerk, wederom een pittigere tegenstander te verwachten zijn. Hier zal dan ook goed voor getraind moeten worden om in de laatste thuiswedstrijd in 2017 een positief resultaat te behalen.