DoCoS  –  FC Oudewater 0 – 1

De Bataven, Kolping Boys, Leiden en Rood-Wit allemaal clubs die in het verre verleden werden opgeheven in het Leidse  om tot de oprichting van één nieuwe club te komen genaamd  DoCoS. Ook uit het verleden stamt de basis van het clubhuis namelijk een viaduct. Ene heer Mussert, de bedenker van het viaduct, mag dan wel geen frisse jongen zijn geweest, bouwen kon hij wel. Het viaduct staat er na ruim 80 jaar nog steeds solide bij. Door de stevige bouw was het zeer kostbaar om het gevaarte af te breken en omdat de financiële middelen daartoe ontbraken kon het bestuur van de club maar een beslissing nemen: het clubgebouw wordt onder de viaduct gebouwd en aldus geschiedde.

Ontzet keken de Oudewaterse stafleden langs de kant toe hoe de Leidenaren, met naar het scheen, groot gemak de Oudewaterse verdediging tergden. Meer dan tien minuten kwamen de bezoekers er eigenlijk niet aan te pas. En diverse Oudewaterse ingrepen moesten er aan te pas komen om erger te voorkomen. Dylan Victory dook tot zijn ongenoegen onder een goede voorzet van rechts door en Sipan Khalid zag een keiharde pegel ruim over het Oudewaterse doel heen vliegen. Toen Bart Griffioen in de twaalfde minuut een keer doorbrak hadden de Leidse verdedigers alle geluk van de wereld dat er voor hun doel “nobody home” was. Dit was in feite tevens het sein tot een ommekeer in de wedstrijd. Oudewater kwam steeds beter in zijn spel en ze gingen daardoor ook steeds meer in zichzelf geloven. Een harde inzet van Sven Rietveld werd ternauwernood door doelman Abswoude gekeerd en een strakke voorzet van eerdergenoemde Oudewaternaar werd door zijn collega Menno Venhof krap over het Leidse doel heen gewerkt. Griffioen kwam ook een paar centimeters tekort bij een gave voorzet vanaf de rechtervleugel. Toch zat DoCoS ook niet stil, een strakke bal werd door Christiaan van Empel keurig richting het doel gekopt maar ging net naast en een vrije trap van Victory hobbelde snel maar lastig in de handen van keeper Bart Meuleman. Een uiterst fraaie actie van de Oudewaterse nummer 10 Sven Rietveld was de inleiding tot een intikkertje van aanvoerder Venhof (1-0, 37ste min.)

Zoals de eerste helft begonnen was zo was het ook met het begin van deel twee, met dien verstande dat nu de bezoekers uit Oudewater de boventoon voerden. Tim Goes zag zijn inzet door de vingertoppen van Mitchel van Abswoude net naast diens domein gewerkt, de inzet van Sjoerd Wiltenburg was iets te zacht en verdween in de handen van de doelman. Een zeer fraaie aanval rond het uur voetballen werd niet afgerond, maar bracht wel de handen van de toeschouwers op elkaar. Een schaarbeweging naar de benen van een Leidenaar door Walter van der Neut werd en door zijn tegenstander en door de scheidsrechter van dienst bepaald niet gewaardeerd en leverde hem geel op. Volgens velen had dit ook wel rood kunnen zijn. Een geweldige kans voor DoCoS werd heel vakkundig om zeep geholpen door Khalid, maar ook de Oudewaterse aanvallers Rietveld en Evers, net ingevallen, wisten niet wat te doen met de hun bijna 100%-kansen. En weer zag Bart Griffioen niemand voor het vijandelijke doel staan toen hij, na veel inzet, de bal had veroverd en voor had gegeven. Met nog zo’n tien minuten te gaan werd door beide teams alles uit de kast gehaald. Doelman Abswoude ging bij hoekschoppen als extra spits regelmatig mee naar voren, met alle risico’s van dien trouwens. Mede door twee reddingen op de doellijn in die laatste minuten door Kick van Zuijlen, eenmaal samen met de Oudewaterse doelman Meuleman, bleef de stand van 0-1 op het scorebord staan. Uiteindelijk toch een verdiende overwinning van Oudewater mede verdiend in de tweede helft toen de ploeg duidelijk de betere was.

Oudewater staat nu op de vierde plaats met twee punten achterstand op de koploper Esto met wel een wedstrijd minder gespeeld. Het verschil tussen plaats 8 en plaats 1 is slechts zes punten. Al met al een enorm spannende competitie in deze 2e klasse D.

Opstelling Oudewater: Bart Meuleman, Bram Noordman, Jesper van der Zwart, Walter van der Neut (Mike Rijsbergen), Kick van Zuijlen, Simon La Lau, Tim Goes (Sebastiaan Evers), Sjoerd Wiltenburg, Sven Rietveld (Bob Appels), Bart Griffioen, Menno Venhof.