Be Fair – FC Oudewater  2 – 4

Een onverwacht ingelaste oefenwedstrijd werd een leuke voetbalavond. Net als in voorgaande wedstrijden waren de Oudewaternaren de betere ploeg, wat anders was …. er werd nu wel gescoord. Hoewel het aantal gecreëerde kansen behoorlijk groot was vielen er toch slechts vier doelpunten in het net van de thuisploeg. Dat Menno Venhof zijn specialiteit weer eens liet zien was bijzonder genieten, maar dat Tim Goes als een soort copy-cat fungeerde was verrassend.

De eerste twintig minuten lieten een behoorlijk aanvallend Oudewater zien, de Oudewaterse doelman Bart Meuleman werd niet een maal getest. Eerst in de vijfentwintigste minuut kreeg Oudewater loon naar werken. Een keurige pass van Walter van der Neut bereikte Sven Rietveld, zonder aarzelen scoorde laatstgenoemde de 0-1. Na een een dik half uur maakte Be Fair gebruik van een bijna traditionele fout achterin bij de Geelbuiken en de 1-1 stond op het notitieblokje van de scheidsrechter.

De tweede helft begon weer met een fel aanvallende Oudewaterse elf, inmiddels voorzien van de nodige wissels. De Waddinxveners kwamen kort achterelkaar een paar maal zeer goed weg bij inzetten van de gretige Oudewaterse aanvallers. Een karakteristiek “Venhofje” had een beter lot verdiend maar eindigde nu tegen de paal, de terugkomende bal werd door Rietveld ruim overgewerkt. Een inzet van Nick van den IJssel werd door de keeper in eerste instantie met moeite gepareerd, Lars Janmaat werd uiteindelijk de koele afmaker (1-2, 65ste min.). Per kerende post kwam het antwoord, 2-2 met wel wat mazzel voor Be Fair. Een bijna onmogelijke kopbal zorgde voor de 2-3, Ivo Anbergen de dader, Walter van der Neut de aangever. Als kers op de taart kwam de 2-4 in de boeken. Om te bewijzen dat zijn aanvoerder geen patent heeft op dit soort acties produceerde Tim Goes een uiterst fraai “Venhofje” (85ste min.).

Opstelling Oudewater: Bart Meuleman (Arnold de Ruijter), Walter van der Neut, Bjorn Stalvord, Jesper van der Zwart, Djardo Boele, Simon La Lau (Mike Rijsbergen), Wouter van Sprundel (Tim Goes), Menno Venhof (Willem La Lau), Bart Griffioen (Nick van den IJssel), Sven Rietveld (Lars Janmaat) Ivo Anbergen.