VVZ ´49 / FC Oudewater 2 – 1

Het werd een zware middag voor VVZ de koploper in de 3e klasse D van West 1, ze kregen wel de drie punten, maar de neutrale toeschouwers en stiekem ook de fans van de Soestenaren waren het er wel over eens dat dat er zeker twee te veel waren! De club van o.a. Wilfred Genee en ex-international John van Loen (trainer) kon terugkijken op een goede wedstrijd waarin de Oudewaternaren zeker in de tweede helft toch beter waren, maar als je ze er niet inschiet………..
De aanvangstijd werd om te beginnen een half uurtje verschoven omdat de referee van dienst zijn auto op de A12 tegen de vangrail zag belanden, zijn vervanger werd Gerard van Noordenburg, welke hier en daar wel eens een arbitraal slippertje maakte, maar ja ook de spelers op het veld spelen niet altijd foutloos.

Snelle achterstand

De eerste minuten van de wedstrijd waren veelbelovend, VVZ-doelman Oscar Kooij mocht al binnen een minuut of twee diverse keren zijn handen dichtknijpen, met meer geluk dan wijsheid hield hij zijn doel schoon na o.a. een enorme scrimmage op nog geen twee meter van zijn doellijn. Een rare handsbal binnen de “zestien” van Oudewater leidde al snel de 1-0 in, de strafschop was –appeltje-eitje- voor Sebastiaan Kolff (7e min.) Een onverwacht mazzeltje voor VVZ dat later heel veel verschil zou uitmaken. Een verre terugspeelbal van een van de Soestenaren in de handen van keeper Kooij werd vreemd genoeg niet bestraft. Enkele goede voorzetten vanaf de vleugels werden door de Oudewaternaren niet naar behoren afgewerkt, dit vooral omdat er, ondanks het goede spel, te laat werd ingeschoven. Het was op die momenten veelal alleen Tim Goes die voor het doel te vinden was. Toch viel de verdiende gelijkmaker nog kort voor de rust. Mike Rijsbergen die deze keer wel in het geboden gat dook kopte de 1-1 binnen na prima voorbereidend werk van Walter van der Neut (42ste min.).

Amusementswaarde hoog

De tweede helft was een genot om naar te kijken, twee goed voetballende ploegen deden hun uiterste best om de punten binnen te halen. Bij VVZ was het met name aanvoerder Frolich die een prima wedstrijd speelde en ook was er een opvallende rol weggelegd voor Oudewaternaar Ties van de Werf welke praktisch foutloos zijn taak volbracht. Een vrije trap genomen door Djardo Boele werd na een overstapje van een VVZ-verdediger met uiterste krachtsinspanning door doelman Kooij tot hoekschop verwerkt en kort daarna kon Boele aan de andere kant van het veld slechts met heel veel moeite de doorgebroken Ouderdorp (16 jaar!) afstoppen. De druk op het doel van de gastheren werd allengs groter en bijna iedereen verwachtte dan ook een Oudewaters doelpunt. Maar door die aanvallende drang werd er toch een keer niet goed opgelet en was het de razendsnel mee opgekomen verdediger Steyn Boers die zijn handen in de lucht kon steken (2-1, 63ste min.).

IJsbeentje

Een knietje op je dijbeen heeft vooral met dit weer pijnlijke gevolgen. Hoewel niet opzettelijk werd de Oudewaterse aanvoerder Wouter van Sprundel dermate geraakt dat hij uiteindelijk niet verder kon spelen, zijn vervanger werd David Blankenburgh. Opgelegde kansen voor Goes en Griffioen werden door Soestse goalie met veel geluk om zeep geholpen, maar ook Van de Werf moest aan FCO-zijde twee keer behoorlijk aan de bak om meer tegendoelpunten te voorkomen. Nochtans waren het nu de Oudewaternaren die het spel maakten en aanval na aanval rolde op het vijandelijke doel af. Dit resulteerde echter alleen maar in een hele serie hoekschoppen waarbij veelal keeper Kooij als winnaar tevoorschijn kwam. Met slechts nog wat pogingen van invaller Willem la Lau en Ties van de Werf eindigde de wedstrijd in een grote teleurstelling voor de Oudewaterse ploeg. Toch is er, mede door het vertoonde goede spel, nog hoop in de Oudewaterse harten op een beter vervolg van deze tweede seizoenshelft.

Opstelling Oudewater: Kaj van den Heuvel, Walter van der Neut (Willem la Lau), Ties van de Werf, Joost Miltenburg, Djardo Boele ( Arno Baas), Simon la Lau, Mike Rijsbergen, Wouter van Sprundel ( David Blankenburgh), Tim Goes, Mike Snel, Bart Griffioen.