Be Fair – Oudewater 4 – 2

Gedragen door de wind

Wat een feestelijke dag moest worden voor de Oudewaternaren, trainer Akkermans werd immers 50 jaar vandaag, eindigde in mineur. Gegeseld door wind en regen knokte de Oudewaterse ploeg een uur lang voor een goed resultaat. Een uur lang, want het eerste half uur was duidelijk voor de Waddinxveners die binnen een stief kwartiertje met 2-0 voorstonden. Hierna waren de Oudewaternaren veruit de betere ploeg. Opvallend veel glijpartijen, inherent aan het gladde veld waren regelmatig de oorzaak van vreemde en gevaarlijke situaties. Diverse spelers schijnen op een dergelijke grasmat nog altijd met “gewoon” schoeisel te spelen i.p.v. met de hiervoor bedoelde lange noppen onder hun schoenen. De wind bracht soms de bal daar waar niemand het eigenlijk wilde.

Eerste half uur
Met een fraai lobje zorgde aanvaller Martijn Kok in de 8ste minuut voor de 1-0, goed gebruikmakend van een grote fout in de Oudewaterse defensie. Balverlies was in die beginfase een beetje het credo van de Oudewaterse elf, ze lieten zich af en toe wel erg snel van de bal afzetten, hetgeen natuurlijk in die fase van de wedstrijd ook als een compliment naar de spelers van Be Fair genoemd mag worden. Niet zo heel lang daarna kregen de Oudewaternaren weer het deksel op de neus, 2-0 door Rens Blok, hetgeen een terecht verdiende voorsprong was. Oudewater had vooralsnog weinig laten zien, weer ging hier defensief falen van de Oudewaterse verdediging aan vooraf.

Tactische ingreep

Toen het eerste half uur er zo ongeveer opzat greep trainer Akkermans in en bracht een andere verdediger in het veld in de hoop het tij te keren. Het leek ook daadwerkelijk te werken want binnen vijf minuten tekende Laurens de Vor voor de eerste Oudewaterse treffer. Bij een vrije trap, genomen door Simon la Lau, ging de Waddinxveense doelman Rick van Hattum behoorlijk in de fout en De Vor was er als de kippen bij om de 2-1 tegen de touwen te werken (33ste min.). Venhof ’s inzet, na een goede onderschepping, op het doel van Van Hattum was net wat te zacht om kwaad te stichten in het Waddinxveense.

Veel strijd, weinig fraai voetbal

Vele pogingen tot het scoren van de gelijkmaker strandden in een te vroeg stadium. Zo werd een schot van Ivo Anbergen geblokt door een Be Fair-been, zeilde een poging van Bart Griffioen voor het doel weg en mikte Wouter van Sprundel te hoog en te ver naast het doel van Van Hattum. Be Fair was tot dan toe slechts sporadisch op de Oudewaterse helft van het veld te vinden, maar als dat gebeurde was het ook gelijk gevaarlijk. Stefan Rijnsdam miste een “glijkans” vlak voor het Oudewaterse doel na een goede voorzet vanaf de rechterkant. Zijn maatje Kok deed het daarna wel beter, door gestuntel achter in de defensie van FCO koelbloedig af te straffen, het door iedereen verwachtte doelpunt viel dus wel maar aan de overzijde van het veld (3-1). In de voorlaatste minuut tekende invaller Tim Goes voor de 3-2 nadat hij zijn eerste poging hiertoe te niet zag gaan. Het doelpunt van Leslie van den Berg gelijk daarna was slechts bedoeld om de Oudewaterse pech er nog eens extra in te wrijven(4-2, 90ste min.). Het was uiteindelijk een wedstrijd met veel strijd en weinig fraai voetbal.

Opstelling Oudewater: Arnold de Ruyter, Walter van der Neut (Tim Goes), Joost Miltenburg, Job Anbergen ( Jesper van der Zwart), Djardo Boele, Simon la Lau, Wouter van Sprundel (Sven Rietveld), Ivo Anbergen, Menno Venhof, Laurens de Vor, Bart Griffioen.