Ruim voordat de klok kwart over tien zou slaan, waren bijna alle talenten al op sportpark Markveld aanwezig. Deze zaterdag moesten de jeugdige toptalenten uit Rotterdam zuid bestreden worden. De trainers van beide teams waren enkele maanden geleden al overeen gekomen dat de vierentwintigste van februari een vriendschappelijk duel gespeeld zou gaan worden. Vorige week hadden de talenten op inzet de overwinning binnen gehengeld. Tegen de kleinere Rotterdammers zou deze werkwijze ook verlangd worden, omdat deze spelers waarschijnlijk zeer wendbaar zouden zijn, maar wel wat kleiner. Al vroeg in de morgen kwam er op de groepsapp de vraag of het met deze kou wel door zou gaan. Na een blik op de site bleek dit het zeker geval. Het vermoeden was dat de toppers van de onderhoudsploeg van de club ook notie hadden genomen van deze mooie partij en vermoedelijk donderdag al de veldverwarming hadden aangezet. Een profclub kon je immers toch niet in de kou laten staan, werd eerder deze week al op het thuiscomplex gehoord. Een aantal talenten zat al vanaf acht uur zenuwachtig startklaar voor deze spannende wedstrijd. Ook bij een enkele ouder was de spanning al veel hoger dan dat de thermometer deze morgen aangaf. Een van de spelersvaders had zelfs gedroomd dat hij de spelersbus had zien passeren. Ruim op tijd kwam ook de leiding aan op het thuiscomplex aan. Hier kwam men er achter dat ook bij de tegenstander enige spanning heerste. De eerste Rotterdamse spelers waren al om kwart over negen gesignaleerd en om tien uur werd er al in de vijandelijke kleedkamer omgekleed.

Aan oudewaterse kant was bij deze wedstrijd geen rekening gehouden met de voorjaarsvakantie. Dit resulteerde in een vijftal afzeggingen binnen de groep. Dit waren zeker niet de minste en hierdoor was er genoodzaakt om bij andere teams te gaan winkelen. Sem M, Wessel, Max, Zegert en Diederik waren hedenmorgen op een wit laken, hoog en ver weg te bewonderen. Zij werden vervangen door Vincent en Olaf uit de D2. Voor Jelmar en Dante werd een daagje dispensatie aangevraagd en samen met de zeven overgebleven selectie spelers diende 010 bestreden te worden.

Kwart over tien, nadat ook Aldo was binnengestrompeld, werden in kleedkamer zeven allen koppen geteld. Hierbij stopte de teller bij elf koppies. Nadat ook Colin binnen was binnengeglipt en Vincent pas na de D2 wedstrijd zou aanhaken, werd de toe te passen techniek besproken. De woorden respect en ontzag werden aangehaald. Dit eerste mochten de talenten wel hebben maar het tweede was niet nodig. De spelers werd verteld om vooral te genieten. Op techniek zou het moeilijk worden maar met fysieke inzet was er wel wat te winnen. Ook sprak iemand over geen woorden maar daden. Nadat de reserveaanvoerder van vandaag zijn Ajax shirt onder de trainingsjas had verborgen, werd bij het verlaten van de kleedkamer door Aldo al de wekelijkse doping uitgedeeld.

Terwijl de vrouwelijke leeftijdsgenoten van de MO13-1 veld drie verlieten, kon het uitstekend veld zonder bevroren toplaag betreden worden. Fleur had zichzelf wederom voorzien van paarse handschoenen, iets wat vorige week een goede wedstrijd opleverde. Vol bewondering werd er gekeken de achttienkoppige selectie van de tegenstander terwijl aan de warming-up begonnen. Ze zijn niet heel groot viel er ook te horen. Na een stief kwartiertje kwamen ineens de meiden weer het veld op lopen. Scheidsrechter, broer van het talent met de eigenaardig gekleurde handschoenen, Bart Meuleman meldde de leiding van de JO13 dat de meiden wat uitliepen. Hij doelde hierbij niet over de make-up maar had het over de tijd. Wel beloofde hij er een korte tweede helft van te maken om zo wat tijd in te lopen. Dit deed hij alleen niet voor zijn afkoelende zus. Hij wilde zelf namelijk op tijd bij het vertrek voor zijn eigen wedstrijd te zijn. De resterende warming-up vond hierdoor plaats op het ijzige en hobbelige veld 6.

Met tien minuten vertraging werden de wedstrijdshirts aangeschoten en kon de match beginnen. Gelegenheidsaanvoerder Finn D won de toss en al snel was de spanning bij de jongens verdwenen. Er werd met volle overgave gespeeld. De aankondiging op Facebook en op de site van de club hadden ook hun werking gedaan. Een goed gevulde zijkant zag de talenten vol overgave de strijd aangaan. In de achtste minuut was er de eerst mogelijkheid voor de geelbuiken. Een diepgaande Daan werd van twee kanten ingesloten en kon hierdoor geen doelpoging ondernemen. Dante mocht vanaf een meter of dertig na tien minuten een vrije trap nemen. Met de wind in de rug mikte hij op het Rotterdamse doel. De bal kwam in het zijnet aan de verkeerde kant van het doel. Het was trouwens de zijkant van het trainingsdoel, dat tien meter naast het wedstrijddoel stond opgesteld. De gasten konden hier tegenover weinig neerzetten vanwege de het goed storen van de talenten. Halverwege de eerste helft werd Daan op rechts door Finn K weggestuurd. Nadat zijn poging in eerste instantie werd geblokkeerd, heroverde hij de bal en bracht met een schot in de verre linker onderhoek de Rotterdammers op achterstand. De vreugde was enorm want dit hadden de talenten van te voren alleen maar gedroomd. De kleine strijders uit de havenstad lieten het er niet bij zitten. Met goed positiespel en rond passen hoopte zij de talenten uit de tent te lokken. Via een aanval over links, kon het kleinste mannetje van Feyenoord na een voorzet op het doel koppen. Met een katachtige sprong redde Colin de bijna over hem heen gaande bal. Via de paal rolde de bal net voor de doellijn terug het veld in. Een Rotterdams been raakte deze als eerste en zo werd de stand weer gelijk getrokken. Vijf minuten voor de rust was er een schitterende de bal van Jelmar op de op links vertrokken Moos. Hij kon zijn schot niet de gewenste richting geven en werd door de keeper gestopt.

Terwijl de limonade werd opgedronken, was de analyse van de eerste helft te horen. De aanvoerder vergat hierbij door de spanning helemaal om met zijn gebruikelijke koekjes rond te gaan. Er werd goed gespeeld, maar toch werden er een paar kleine puntjes op de ï gezet. Omdat de eerste helft zo goed was gegaan, deelde Aldo wederom de gebruikelijke doping uit.

De Rotterdammers speelde in de tweede helft feller, maar stonden, mede door het goede oudewaterse positiespel, ook meer buitenspel. Was dit niet het geval dan hadden Fleur en Olaf de directe tegenstanders goed in bedwang. Sem B werd op het midden geholpen door de centraal spelende Dante. Finn D, Jacob en Vincent liepen in verschillende samenstellingen als verdedigende middenvelders de longen uit hun lijf om de bal niet te veel bij Colin te laten komen. In de eenenveertigste minuut moest hij toch reddend optreden na een Rotterdams schot. Halverwege paste Finn K op de vrijstaande Gio. Zijn goede kans werd echter door een Rotterdams been geblokt. Zeven minuten later was er een mogelijkheid voor Dante. Na een corner vanaf de rechterkant over iedereen heen, schoot hij vrij vanaf links iets te hoog op doel. De laatst drie minuten leverden evenzoveel kansen op. Twee minuten voor tijd was het Colin die Dante van de bal voorzag. Via Fleur, die tot drie keer toe niet door haar kleine tegenstander uit evenwicht te brengen was, kwam de bal bij Moos. Hij lag de bal in de voeten van de vrij staande Gio. Zijn goede schot kon net door de keeper bij rechter paal weggetikt worden. In de tegenaanval was er een voorzet van de eerder genoemde kleine Rotterdammer die een kopbal op Oudewaters doel op leverde. Colin was nog steeds goed gefocust er redde goed. De laatste kans was voor de talenten. Na een kluts kwam het schot van Gio net aan de verkeerde kant van het vijandelijke doel. Na een uur goede strijd vond de scheidsrechter Bas dat hij genoeg genoten had en floot hij de wedstrijd af.

Bij de veldbespreking na afloop vielen vele tevreden gezichten te zien. De trainer van de tegenstander sprak de bewondering uit voor Over het vertoonde Oudewaters spel. Bij ons in de JO13-hoofdklasse zouden jullie, met het verzorgde voetbal, zeker middenmoot spelen, voegde hij aan deze woorden toe. De talenten namen deze complimenten dankbaar in ontvangst en spraken zelf ook over de vele goede momenten. Er was goed gestreden en dat heeft deze mooie uitslag opgeleverd. De komende week is er geen competitie. Hopen dat de goede vorm voor de kachel warm gehouden wordt, zodat deze zaterdag 10 maart in de tweede competitiewedstrijd tegen de Jodan Boys weer getoond kan gaan worden. Deze wedstrijd begint om 11 uur.