Net nadat de klok tien over zessen had geslagen, verzamelde de talenten zich op het parkeerterrein van sportpark Markveld. Wederom stond er een uitwedstrijd op het programma. Het was de eerste competitiewedstrijd in de avond en ook de tegenstander van de eerste competitiewedstrijd dit seizoen. Deze thuiswedstrijd tegen de mannen van Olympia eindigde destijds in een gelukkige 1-1 met het eerste punt voor de geelbuiken(zie blote voeten). Er waren vele ouders en vele auto’s zodat iedereen in een ruime zetel naar Gouda vervoerd kon worden. Daar aangekomen werd er in de wijk gezocht naar een parkeerplaats. Er waren chauffeurs bij die stopte gewoon op de weg om de spelers uit te laden. Nadat iedereen heelhuids bij het redelik nieuwe complex was aangekomen, bleken de talenten in een gedeelde kleedkamer te zitten. En blik om de hoek leerde dat er nog een stuk of acht kleedkamers leeg waren en werd er snel verhuisd. De talenten werd in de bespreking duidelijk gemaakt dat er goed op de man verdedigd moest worden. De gastheren beschikten over handige mannetjes en deze moesten geen ruimte worden gegeven.

Nadat ook de hoekvlaggen waren geplaatst werd met een zacht zonnetje tegen en goede inzet gestart. Op het hobbelige eerste veld trapte Sem B na 5 minuten een achterbal naar voren. Deze werd al dan niet door Lukas verlengt(hij wist het na afloop zelf in ieder geval niet meer) en Thomas spurtte achter de bal aan. Hij was er als eerste bij, omspeelde de goalie, en zette de 0 – 1 op het scorebord. De kaaskoppen wilde dit snel rechtzetten en gingen meer pressie zetten. De jonge arbiter moest vanwege het fysiek spel regelmatig de fluit gebruiken om de wedstrijd in de hand te blijven houden. De talanten vergaten de afspraken een beetje en er werd af en toe slordig gespeeld. Thomas werd een paar keer stevig aangepakt en ging en een beetje knorrig bij kijken. Vijf minuten voor de rust werd Daan van achteren aangetikt en viel ongelukkig op zijn pols. Dit betekende voor hem einde wedstrijd en kon met ijs op zijn arm de wedstrijd van de zijkant gaan bekijken. De volgende dag zei de dokter dat hij niet gebroken was, maar alleen flink gekneusd.

In de rust werden de talenten weer gewezen op het straf dekken van de tegenstander. Anders zou dit wel eens de vierde verlies partij van de competitie worden.

De Kaaskoppen drukte verder door de tweede helft en hadden recht op meer. De jongens werden terug gedrukt en alles moest van stal gehaald worden om de voorsprong te handhaven. In de vijfendertigste minuut van de tweede helft was er de eerste grote kans voor de Oudewaternaren. Thomas kon de bal echter niet genoeg drukken en schoot over. Dit was voor de gastheren nog zuurder geweest. Veel meer kon er over de tweede helft niet gemeld worden en floot de jonge Kevin Blom een minuut later voor einde wedstrijd. Opgelucht en trots gingen de talenten met de gestolen drie punten terug naar Oudewater.

Met nog één wedstrijd te gaan ligt de titelstrijd nog open. Er moet nog steeds op een misser van de Woerdenaren gehoopt worden. Woensdag dertien mei is de wedstrijd van dit seizoen. Er wordt dan gespeeld tegen Ona op sportpark Markveld.