Aarlanderveen – FC Oudewater 2 – 0

Tijdens de laatste ontmoeting had Aarlanderveen een duidelijk overwicht en wonnen zij met 1-3 op Sportpark Markveld. FC Oudewater was dus gebrand op een revanche en dit was duidelijk te merken. Met goed veldspel, veelal op gang gebracht door Bart Griffioen had FCO een duidelijk overwicht. De punten bleven echter in Aarlanderveen.

Het eerste gevaar begon met een diepe bal van Simon laLau op Bart Griffioen. Griffioen kwam 1-op-1 met de keeper van Aarlanderveen, deze redde schitterend door de bal uit de kruising te plukken. Jammer voor Oudewater, maar een opsteker voor de mannen in het groen. Dit zag je ook direct in het veldspel van de Aarlanderveen terug en dit leidde tot een snelle tegenaanval. Een hard schot van Nagtegaal raakte de deklat en ook Oudewater kwam hier dus goed mee weg.
Twee minuten later werd Oudewater weer gevaarlijk via Walter v/d Neut. Hij bestreek de hele rechterkant en gaf een voorzet op Menno Venhof, diens kopbal kwam ook op de lat en Aarlanderveen mazzelde weer. Sven Rietveld dacht vervolgens zijn kans schoon te zien maar zijn schot was ook niet raak.
In de 8e minuut had Oudewater een goede aanval over links. Bart Griffioen zette de actie op en combineerde met Ivo Anbergen. Helaas, Menno Venhof kon net niet bij de bal komen en het resultaat was slechts een corner. Aarlanderveen creëerde wel een kans, Thimo v/d Mueren was al verslagen, verdediger Van der Neut was er echter net op tijd bij om groter leed te voorkomen.

WAKE-UP CALL

FC Oudewater was weer wakker geschut en dit zag je direct terug in het veldspel. Een goede combinatie tussen Venhof en Ivo Anbergen resulteerde in een hoekschop, waaruit Venhof weer de bal op de dwarsligger deed belanden. Op de rebound werd goed geanticipeerd door de prima spelende Aarlanderveense doelman.
Een corner van rechts werd niet goed verwerkt door de keeper van Oudewater en belandde op de 16 meter voor de spits van Aarlanderveen. Hij schoot de bal feilloos binnen en het was, eigenlijk onverdiend, 1-0 voor de groene mannen.
Het werd nog erger voor Oudewater, ze zagen al snel ook de 2-0 op het bord verschijnen.
Helaas ging Oudewater, wel onverdiend, de rust in met een achterstand.
Na rust begon Oudewater met een aanval via links en dit resulteerde wederom in een kans. Deze kans werd notabene gegeven aan een verdediger van Aarlanderveen. Jammer genoeg schoot hij de bal naast en kon Oudewater opnieuw beginnen met de aanval.

De tweede helft was dan ook niet meer dan ingraven van Aarlanderveen en Oudewater probeerde hierop in te spelen door goed het spel te verdelen.
In de tweede helft werd Tim Goes nog gebracht voor Sven Rietveld, maar helaas zette dit geen zoden aan de dijk. Vervolgens kreeg Joost Miltenburg nog een smerige overtreding van achteren te verwerken waardoor Djardo Boele moest invallen. Hij werd door Harry Akkermans op linksbuiten gepositioneerd. Hij kon helaas het verschil niet maken.

Er kwam daar in de 70e minuut nog wel een kans voor Bart Griffioen. Een goede voorzet van links van Jesper v/d Zwart kon hij zo binnen schieten. Echter, Bart schoot recht op de keeper af.

Dit was dan ook het laatste hoogtepunt van FC Oudewater van de wedstrijd en Aarlanderveen ging zich verder ingraven. Het laatste wapenfeit kwam van Mike de Ridder van Aarlanderveen. De behendige, net ingevallen, rechtsbuiten passeerde de defensie van FC Oudewater en ging recht op Thimo van Mueren af, maar faalde uiteindelijk jammerlijk.