Hazerswoudse Boys – Oudewater 1-2

De opluchting over het resultaat won het uiteindelijk van de tevredenheid over de wijze waarop de drie punten werden binnengehaald. Slechts een kwart wedstrijd grossierde de Oudewaternaren in mogelijkheden om eens flink uit te halen, de wedstrijd te beslissen en het doelsaldo op te krikken. Toen dat binnen die periode niet gelukte en de gastheren tot overmaat van ramp bij hun eerste doelgerichte actie tot een doelpunt kwamen, was het met het heersende gevoel van de bezoekers gedaan en most er bij vlagen in de spreekwoordelijke schulp gekropen worden. In de blessuretijd van de eerste helft zorgde Menno Venhof er op aangeven van Gijs Kautz voor dat de Hazerwoudse thee beter smaakte dan voorzien. Pas toen de wedstrijd vijf kwartier oud was, wist Oudewater op miraculeuze wijze op voorsprong te komen uit een vrije trap van linksachter Djardo Boele. Zonder verdere bemoeienis van mee- en tegenstanders verdween de bal in de linker benedenhoek achter doelman Joren van Dijk. Bijna ging de voorsprong in de slotminuten nog teloor. De scheidsrechter liet het niet gebeuren en oordeelde dat er voorafgaand aan de gelijkmaker sprake was van een overtreding op Djardo Boele en dat deze een blessurebehandeling en een vrije trap mee verdiende. Op dat moment stonden er 88 minuten op de klok. Een spectaculaire afloop zoals in de thuisontmoeting (3-2 in de 98e minuut) zat er zaterdag dan ook niet in. De Hazerswoudenaar Justin Meier liep in alle commotie tegen zijn tweede gele kaart aan, een terechte beloning voor zijn inspanningen hieromtrent.

Geen killersmentaliteit
B
art Griffioen had al in de 4e minuut de openingstreffer op zijn schoen, drie minuten later gevolgd door een gestift schot van Nick van den IJssel. Op aangeven van Djardo Boele schoot Mike Rijsbergen over en een solo van Menno Venhof stierf in schoonheid. Djardo Boele moest het aansluitend tot tweemaal toe ontgelden en dat leverde de daders -Nieuwhof en Plaisier – de eerste kaarten van de wedstrijd op. Al die tijd had de thuisploeg nog niet een keer het strafschopgebied van Oudewater weten te betreden en zag het er naar uit dat het gelegenheidskoppel Van Sprundel/Sluijs een relatief eenvoudig middagje voor de boeg had. Juist toen ging het mis. Hazerwoudse Boys kwam in de 22e minuut aan de leiding toen Vito Martens koppend een voorzet vanaf de rechterzijde achter doelman Arnold de Ruijter plaatste; 1-0. Binnen de minuut was aanvoerder Gijs Kautz heel dicht bij de gelijkmaker. Gaandeweg kreeg Arnold de Ruijter het drukker. Hij moest na 25 minuten goed getimed uitlopen, verwerkte de hoekschop van de thuisclub naar behoren en was ook na 38 minuten spelen attent toen de Hazerswoudenaar Rens Louwer na een steekpass voor hem verscheen. Bij de Oudewaterse pogingen de stand gelijk te trekken was het gebrek aan schotkracht fnuikend. De echte spits met de ‘killersmentaliteit’ hield zich vooralsnog verborgen. In de blessuretijd van het eerste bedrijf kwamen de bezoekers toch nog langszij toen Gijs Kautz een vrije trap in de doelmond plaatste en Menno Venhof koppend zijn opponent Bart Sol (35) en doelman Van Dijk verschalkte; 1-1.

Wel spannend
Hazerwoudse Boys kwam vol strijdlust de kleedkamer uit en onder de ontstoken verlichting drongen zij onverdroten aan. Hoekschoppen, vrije trappen en gele kaarten vormden de oogst. Moerland kwam in het boek en dat gebeurde ook met Meijer na een eerdere vermaning. Laatstgenoemd was op het uur dicht bij een treffer maar zag zijn inzet niet alleen aan doelman De Ruijter maar ook aan de paal voorbij gaan. De wedstrijd behield het open karakter met mogelijkheden over en weer. Fraaie staaltjes voetbal bleven echter achterwege. De spanning moest dit gebrek vergoeden en zo gebeurde ook. De doelpunten hingen in de lucht, maar weigerden te vallen. In de 76e minuut was het wel raak. Een onschuldig uitziende vrije trap van Djardo Boele vond zijn weg naar de binnenzijde van het zijnet en werd door niemand aangeraakt; 1-2. E even voordien was de geblesseerde De Goeij gewisseld voor Simon LaLau en ook Boys’coach Van den Bosch zette zijn bank in om de zaak nog te trachten te redden. Routinier Sol posteerde zich in de punt van de aanval, maar meer dan het voornoemde afgekeurde doelpunt leverde dat niet op. Naast rood voor Meijer 2e geel) was er ook een prent voor Oudewater ’s LaLau en matchwinner Boele. Door dit resultaat komt Oudewater zes punten los van Hazerwoudse Boys.

Afgekeurd?
Zowel Oudewater als de Boys uit Hazerswoude konden niet hun sterkste team in het veld brengen, een probleem dat door vele clubs wordt gedeeld in deze vakantieperiode en natuurlijk als je ook met blessures en ziekte te maken krijgt heb je een probleem. Bij medekandidaat voor o.a de tweede periode Rohda  werd als enige in de regio de wedstrijd afgekeurd.  De indruk bestaat dat men in de Bodegraven het (af)keuren niet zo nauw neemt. De meeste clubs in deze afdeling (4C) hebben hun ongenoegen uitgesproken over deze vorm van competitievervalsing.

Opstelling FC Oudewater: Arnold de Ruyter, Niek Sluijs, Mike Snel, Djardo Boele, Martijn de Goeij ( Simon la Lau), Bart Griffioen, Mike Rijsbergen, Gijs Kautz (Roy de Jong), Menno Venhof, Nick van den IJssel.