Het binnenkort uiteen vallende duo Kautz/Venhof was in Vinkeveen samen goed voor een zestal doelpunten. Dat was een aspect waarom de uitwedstrijd bijzonder was. Het andere vermeldenswaardige feit was de aanwezigheid van een groot aantal speler dat 19 jaar of jonger was. Dat geeft aan dat er toekomst aanwezig is voor Oudewater wanneer de wilgen hun ondankbare taak gaan vervullen en zich over de voetbalschoenen van afzwaaiende spelers gaan ontfermen. Hertha etaleerde zich als een zwakke tegenstander in een overigens fraaie ambiance. De Oudewaterse toeschouwers waren ver in de meerderheid en waren niet voor niets gekomen. Zij zagen hun kampioensteam acht maal het net vinden. Al na 10 minuten opende Menno Venhof de score op aangeven van Mike Rijsbergen; 0-1. Daarna stokte de productie en moest de aanhang wachten tot de 37e minuut alvorens het 0-2 werd.  Verdediger Christian van Rijn passeerde de eigen doelman na goed storend werk van verschillende Oudewaterse aanvallers in het doelgebied. Vijf minuten later zorgde Gijs Kautz voor de 0-3 op aangeven van Menno Venhof.  Stefan Voll van Hertha scoorde nog voor de thee tegen; 1-3.

A-junior Ivo Anbergen maakte zijn debuut bij aanvang van de tweede helft en Martijn de Goey mocht gaan douchen. Met twee snelle doelpunten op rij liet Oudewater de mogelijke illusies van Hertha op een beter resultaat verdampen. In de 47e minuut verzond Kautz een diepe bal waarmee Venhof alleen kon doorlopen. De achtervolgers zagen slechts zijn hielen; 1-4. Twee minuten later was het de beurt aan Mike Rijsbergen; 1-5.  Op het uur wipte Bart Griffioen de bal over doelman Doornekamp maar ook over de lat. Uit een voorzet van Landwaart scoorde Stefan Voll aansluitend zijn tweede goal; 2-5. In zijn rol als aangever bracht Kautz zijn kompaan Venhof na 69 minuten opnieuw in scoringspositie. Dat betekende 2-6.

De A-spelers Sven Rietveld en Olaf de Vor vervingen aansluitend Djardo Boele en Nick van den IJssel. Ook het slotakkoord was voor de bezoekers. In de 87e minuut sloeg een keiharde pegel van Menno Venhof vanaf 25 meter als een granaat in; 2-7. Aangever was nu Sven Rietveld. Een minuut hierna bepaalde Menno de eindstand op 2-8. Al met al een prima wedstrijd met toch de opmerking dat er toch nog veel kansen onbenut bleven tegen deze matige tegenstander. Opstelling:  Arnold de Ruyter, Mike Snel, Martijn de Goey (Ivo Anbergen), Roy de Jong, Djardo Boele (Sven Rietveld), Simon la Lau, Nick van den IJssel (Olaf de Vor), Menno Venhof, Gijs Kautz, Mike Rijsbergen, Bart Griffioen.