BSC’68 – FC Oudewater 1 – 0

Waar is het lekker soepel lopende spel van de Oudewaternaren ineens gebleven? Het kan toch zo maar niet ineens weg zijn? Of gaan de vele wijzigingen door blessures e.d. nu toch zijn tol eisen? Vragen waar niemand direct een antwoord op heeft. Vanmiddag kon Oudewater geen vuist maken, dat was duidelijk en dit ondanks de talrijke kansen die zich voordeden. BSC kreeg er in ieder geval niet zoveel als hun gasten en het uiteindelijke doelpunt was ook niet echt uit een kans, maar ja hij vloog er wel in!

Met de nodige vertraging in verband met administratieve problemen (!), waar hebben we het over bij een potje voetbal, werd er pas tegen drie uur afgetrapt. De eerste echte kans was er voor Tim Goes die door Menno Venhof keurig aangespeeld werd, Goes echter werkte de bal langs de voor hem verkeerde kant van de paal. Ook een kopbal van Wouter van Sprundel bereikte niet het gestelde doel. Vooralsnog was Oudewater het eerste kwartier de bovenliggende ploeg. Een snelle uitbraak via Lody Dijkhuizen werd met veel moeite door Walter van der Neut onderschept en een poging van aanvoerder Verhoeff om de gastheren op voorsprong te brengen werd vroegtijdig tot een einde gebracht. Met nog een schot van afstand -Falco Henzen net naast- leek BSC in de eerste helft zijn kruit al verschoten te hebben. Vervolgens presteerden de Oudewaternaren om nog voor de rust een behoorlijk groot aantal kansen om zeep te helpen, o.a. door elkaar simpel in de weg te lopen of gewoon omdat er domweg te weinig of niet goed werd geanticipeerd op de vaak rommelige situatie in de verdediging van de Benthuizers.

The After Tea –Party zou er jaloers op zijn, maar zo snel na de thee scoren als BSC deed zie je zelden. Onmiddellijk na de aftrap ontstond er een zeer rommelige situatie voor het doel van Remco Rietveld, een schot van Lennart van den Berg ging tussen en langs vele benen door inclusief die van de Oudewaterse doelman en kwam in het net terecht (1-0, 46ste min.). De kansen en kansjes regen zich aaneen, de meeste wel voor de FCO, maar zoals eerder gezegd, de Geelbuiken konden vandaag geen vuist maken en evenveel pogingen als mislukkingen verder floot scheidsrechter van der Stelt, het was inmiddels al donker aan het worden, voor het einde.

Opstelling Oudewater: Remco Rietveld, David Blankenburgh (Job Anbergen), Niek Sluijs, Bjorn Stalvord, Walter van der Neut (Sjoerd Wiltenburg), Simon LaLau, Mike Rijsbergen (Milad Hesari), Wouter van Sprundel, Tim Goes, Menno Venhof, Joost Miltenburg.