Koudekerk – FC Oudewater 0 – 4

In de beginfase leken de Koudekerkers het te kunnen bolwerken tegen de (be)zoekende Oudewaternaren, dit duurde echter niet langer dan een half uurtje, toen kregen de mannen van Akkermans en Co. de zaak goed onder controle en was er uiteindelijk voor de gastheren geen houden meer aan. De uitslag had zelfs veel hoger uit kunnen pakken, diverse blunders van de assistent-scheidsrechter aan Koudekerkse kant werden echter vaak klakkeloos door de dienstdoende referee overgenomen en ook een aantal directe beslissingen van de leidsman deden bepaald geen goed, zelfs in de ogen van neutrale toeschouwers. 0-7 of 0-8 had zeker niet misstaan.

Beetje moeizaam begin

Koudekerk startte redelijk fel en wist binnen korte tijd een paar hoekschoppen te forceren, het leverde geen van alle uiteindelijk iets op. Ook de eerste Oudewaterse aanval resulteerde in een corner welke door Menno Venhof over werd gekopt. Een teken aan de wand was de wel erg makkelijk gegeven gele kaart die Bjorn Stalvord al snel kreeg gepresenteerd. Het was een voorbode voor alles wat nog zou komen op arbitrair gebied. Overigens werd de Oudewaterse verdediger hier niet warm of koud van, hij speelde als gewoonlijk, weer een prima wedstrijd. Het eerste echte schot op het doel van Michael Kneulman kwam van de voet van Wouter van Sprundel, het was net iets te zacht om de doelman te verontrusten. Een vrije kans van de zelfde speler werd om zeep geholpen door de eerste opzichtige grens rechterlijke dwaling. De geelbuiken lieten zich echter niet uit het veld slaan en gingen, nu gewend aan de (speel)stijl van hun tegenstander steeds verzorgder voetballen. Verwoede pogingen van het Koudekerkse middenveld, met o.a. de gebroeders Roosenbrand, om het Oudewaterse spel te ontregelen strandden telkenmale en als ze er een keer doorkwamen stond daar de immer solide Oudewaterse defensie om ze op te vangen. Na weer een miskleun van de Koudekerkse vlaggenist, rees de vraag hoe lang de beste man dit vol zou houden, ook t.o.v. de scheidsrechter, wel heel lang zou later blijken. Om Bart Griffioen af te stoppen moest doelman Kneulman ver uit zijn doel komen, hij gleed de bal over de zijlijn, op zeker zo’n vijfendertig meter van zijn domein. Toen Griffioen vervolgens de ingooi zeer snel nam kwam de bal bij aanvoerder Menno Venhof, die zag een nog immer leeg doel, dit was te verleidelijk voor de Oudewaternaar en dus kon de stand op het scorebord naar 0-1 ( 34ste min.). Rustig opbouwend van achteruit werd geprobeerd Koudekerk uit de tent te lokken en dat lukte prima. Sjoerd Wiltenburg greep de geboden ruimte figuurlijk gesproken met beide handen aan, hij scoorde met een strak diagonaal schot de 0-2 (43ste min.).

Eventjes een kleine opleving

Schijnbaar geprikkeld door de achterstand met rust kwamen de gastheren weer heel venijnig uit de starblokken, het resulteerde onder andere in een pittig schot dat door keeper Rietveld met veel moeite tot hoekschop kon worden verwerkt. Niek Sluijs moest ook nog een keer vol aan de bak om de doorgebroken Ricardo van Rijswijk het scoren te beletten en last but not least, een slim lobje van Rick Vogels belandde over de doelman heen, op de kruising van het Oudewaterse doel. Toen was het gedaan met de Koudekerkse opleving en ging Oudewater weer verder waar het mee bezig was, namelijk leuk voetballen. Na eerst nog twee grote kansen te hebben gemist, Wiltenburg en van Sprundel, was het Menno Venhof die op aangeven van Bart Griffioen de 0-3 voor zijn rekening nam (67ste min.). Met Milad Hesari voor Niek Sluijs, licht geblesseerd, en Joost Miltenburg voor Martijn de Goey werd er vrolijk doorgegaan met aanvallen. Hesari, net fris van de bank af, gaf een paar goede voorzetten waardoor er met regelmaat wat paniek uitbrak voor het Koudekerkse doel. Goed ingrijpen van Christian Vergunst en Sidney de Schepper voorkwam in die fase erger voor de thuisploeg. Uit een hoekschop kopte Wouter van Sprundel heel strak de bal in het “zesje” maar de Koudekerkse doelwachter Kneulman redde uitstekend, de weggewerkte bal kwam echter voor de voeten van Venhof en tegen diens inzet had de sluitpost geen verweer meer (0-4, 80ste min.). Het neerhalen van de Oudewaterse spits binnen de zestien werd hierna niet “beloond”, het met de hand voorkomen van een doelpunt door een Koudekerkse verdediger ook niet en tenslotte werd er voor buitenspel gevlagd en dus ook gefloten terwijl Griffioen zelf eerst twee man passeerde, vervolgens naar de achterlijn liep en de bal terugtrok op de achter hem opkomende Menno Venhof.

Opstelling Oudewater:

Remco Rietveld, Mike Rijsbergen, Niek Sluijs (Milad Hesari), Bjorn Stalvord, Walter van der Neut, Martijn de Goey (Joost Miltenburg), Sjoerd Wiltenburg (Ties van de Werf), Simon la Lau, Menno Venhof, Wouter van Sprundel, Bart Griffioen.