In het seizoen 2023-2024 slaat de club als belangrijk onderdeel van het FC Oudewater 2.0 plan een nieuwe weg in: De club gaat op basis van eigen spelprincipes trainen en vanaf dit seizoen staat voor elk jeugdelftal een opgeleide trainer vanuit voetbalopleiding Topskillz, onder leiding van Remco de Rijk. Gijs Kautz, voorzitter Voetbal in het bestuur, heeft zich toegelegd op de ontwikkeling van FC Oudewater als club waar het credo geldt “Voetbal is voor iedereen”. Daar ligt een professionele begeleiding aan ten grondslag.

 

De insteek van het plan Jeugd 2.0

Alle jongens en meiden willen we de begeleiding geven die bij hen past. Daarbij is een balans tussen plezier en prestatie van groot belang. Elk individu en team verdient de juiste aandacht. Daarnaast willen we graag de aansluiting tussen jeugd en senioren verbeteren. Ons derde en tweede elftal zijn – aansluitend op de jeugd – de opleidingselftallen voor aanstormend talent.

De uitgangspunten zijn hierbij als volgt:

  • Plezier & Prestatie vanuit individueel, team en verenigingsbelang
  • We organiseren voor alle jeugdleden goede trainingen van goede trainers
  • Spelprincipes van FC Oudewater zijn leidend in het trainingsprogramma
  • We zien alle individuen en we zijn er voor iedereen

“Onze trainingen zijn nu net zo leuk als die van mijn vriendjes in de JO10-1” – Diede van den Broeke, JO10-3JM.

Hoe passen we dit toe in de praktijk?

Een plan hebben is één, de uitvoer is twee. “De organisatie staat en de uitvoering loopt. We zien kinderen van alle leeftijden het enorm naar hun zin hebben. Het blijkt dat de spelers, maar bijvoorbeeld ook de ouders van de jeugd dit enorm waarderen. Dat is uiteindelijk waar het om draait bij FC Oudewater”  – Gijs Kautz Voorzitter voetbal

De concrete invulling van het plan ziet er als volgt uit:

Met het Jeugdplan 2.0 zijn we goed op weg naar de invulling van ons credo “Voetbal is voor iedereen”. En dat blijkt ook uit de start van het G-voetbal in november 2023. Met een groep enthousiaste spelers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking wordt er nu onder speciale begeleiding gevoetbald.

“FCO Dankjewel voor het organiseren van G voetbal, hoop dat het doorgaat!” – Jordy Stalvord


Hoe financiert FC Oudewater dit plan?

Onmisbaar is de ondersteuning van onze sponsoren. Voor het plan staat er een sponsor garant voor een periode van 3 jaar.

Wij zien en horen voornamelijk van de jeugdleden dat de weg die wij zijn ingegaan zijn vruchten nu al afwerpt.
Spelkwaliteit gaat omhoog, enthousiasme van spelers gaat om hoog, plezier gaat omhoog.
Wat zou het mooi zijn als wij de sponsor kunnen ondersteunen met initiatieven vanuit de jeugd en het mogelijk aantrekken van extra sponsoren. De waardering naar de sponsor van het plan wordt hiermee nog meer ondersteund.

FC Oudewater bouwt door aan een mooie toekomst voor de jeugd!