2 weken had FCO 5 de tijd om zich voor te bereiden op weer een kraker in de 5e klasse; West2.
Dus ook exact 2 weken kreeg Van Baaren de tijd om daad bij het woord te voegen.

Philip sprak namelijk de ambitie uit om een waar meesterstuk voor te schotelen na zijn verkiezing als “CVDW”.

Een ambitieuze, gewaagde en zelfverzekerde uitspraak vond men. Zijn kwaliteiten binnen de lijnen zijn immers bekend, maar over zijn kwaliteiten achter het fornuis doen zijn naasten nogal geheimzinnig.

Al gauw kon men concluderen dat het hem menens was. Waar Philip meestal zijn stukadoorskunsten buiten Oudewater etaleert, werd zijn bus zo’n week voor de wedstrijd toch wel heel vaak dichtbij huis gesignaleerd. Ook het feit dat Philip tijdens de wedstrijdbespreking aangaf alleen de eerste 45 minuten te kunnen spelen, beloofde dus echt wat.

Na de zwaar bevochten 3-2 overwinning, verdiend of niet en mede mogelijk gemaakt door Dave, Arjan en Thimo, stond er inderdaad een waar meesterstuk opgediend in de kleedkamer. Een ruime hoeveelheid warme beenham, identieke plakjes vakkundig gesneden, geserveerd met persoonlijk geselecteerde witte bollen uit de bakkerij van Hester en Norbert Stijnman en zelfgemaakte honingmosterdsaus.

Als een ware chef toverde Philip, uit een lederen opgerolde etui, zijn keukengereedschap, een troffel, pateerijzer en een egaliseerspaan tevoorschijn en voorzag iedereen van een heerlijke bol met verse beenham. Het was Thom die opmerkte dat Philip als basis voor de honingmosterdsaus gekozen had voor Manuka honing en mosterd van de Sinapis Alba bloem. En wie anders dan Gert concludeerde al snel dat de beenham afkomstig was van de Spaanse Ibérico varken uit de stal van Carniceria Gelderblom.

Gert, bekend van het tv-programma “FANS” waarin hij zijn idool ‘Bollie’s beenham, de zingende slager’ achterna reist, opperde dan ook het idee om Philip op te laten treden tijdens de aankomende ‘supersaturday’ als ‘Philip’s beenham, de dansende plâtrier’.

Iedereen was het er duidelijk mee eens dat Philip met zijn gerecht een zeer ruime voldoende scoorde.

Kwaliteit              * * * * *
Bereiding            * * * *
Presentatie        * * *
Beleving              * * *
Smaak                  * * * * *

Volgende week in Ter Aar is het de beurt aan Huib om zijn kookkunsten te etaleren.

#FCO5  #KOPLOPER   #TASTY   #IBÉRICO   #FOODPORN   #CVDW   #PLÂTRIER   #MICHELINSTER   #FLOPOFTOP   #DERDEHELFT