Net nadat de klok kwart over tien had geslagen, reed de wat gehaaste leider het parkeerterrein van sportpark Markveld op. Daar trof hij de trainer, de rijders en de meeste talenten van de JO13-1 al aan. Deze dag stond de 6e wedstrijd van de competitie op het programma tegen de leeftijdsgenoten van het naburige Haastrecht. Ook vandaag hadden de talenten dus weer tijd genoeg om de tas te controleren en dat was dan ook de oorzaak dat Diederik al in de vroege morgen speurend op het complex was gesignaleerd. Zijn inloopshirt was spoorloos en de kledingrekken werden na gekeken. Na het bericht van Lars dat hij terecht was, konden de koppen geteld worden. Vrouw van Dijk, huisfotograve en moeder van Finn, had de dag tevoren al aangegeven dat ze rechtstreeks zou gaan en samen met haar zoon ook de jongste Sem mee zou nemen. De tussenstop en versnapering halverwege de barre tocht, zou zij ook zelf regelen. Na de telling van zowel de trainer als de leider, was er volgens hen nog één speler die ontbrak. De trainer kon Wessel niet waarnemen en volgens de leider ontbrak Finn K. De leider vermelde snel dat Wessel halverwege opgepikt diende te worden en de trainer dat Finn K een vijftigjarige bruiloft had van zijn vader en moeder. Later bleken dit zijn opa en oma te zijn. Zo bleek het raadsel van de vermiste personen toch nog redelijk snel opgelost. Toen iedereen een plekje in een auto had gevonden, kon de reis worden aangevangen.

Aangekomen op sportpark Wilgenoord parkeerde een ieder de auto en zocht de leider de commissiekamer op. Daar werd medegedeeld dat er al iemand was geweest en de kleedkamer was toegewezen. Beetje verbaasd en geprikkeld liep hij weer naar buiten. Daar werd door een niet nader te noemen, fotograverende, moeder verteld dat er omgekleed moest worden in kamertje acht. Na de vraag; op welk veld spelen we dan?, kwam er een opmerking over een tennisveld van een andere moeder. Dus bezocht de leider voor de tweede keer de commissiekamer. Da’s de derde keer, werd aldaar gezegd en met een ‘nog beter’ humeur hoorde hij dat de talenten op het hoofdveld mochten aantreden. Na de kledingzoektocht van vanmorgen kon worden opgemerkt dat er verder geen kledingstukken ontbraken. Een humeur klaarde weer wat op en zo kon men zonder schaamte de weide in.

De uitleg van de coach ging weer wat verder na de tactische trainingen van afgelopen week. Zo konden ook degene die een training gemist hadden, zich aan de groep aanpassen. Gewaarschuwd werd er wel, want de bekerwedstrijd in september tegen Haastrecht(zie Vol aan de bak ), werd geheel onverdiend gewonnen. Na de warming up kon aan de wedstrijd worden aangevangen. Naast de afwezige Finn K, stonden ook Max en Gio bij het begin naast de ploeg. Nadat de oudewaterse grensrechter ook de juiste lijn had gevonden, werd vol enthousiasme begonnen. Moos werd in de tweede minuut terug gevlagd voor buitenspel, volgens de supporters uit Oudewater geheel onterecht. Er moest door de verdediging wel goed gezocht worden naar de directe tegenstander. In balbezit wilde Haastrecht er snel uitkomen en bij balverlies verdedigde ze, op de lange spits na, allemaal. Dan kropen ze in één-vier-vijf-één formatie, en hadden onze backs geen tegenstander. In de zevende minuut was het de kleinste Sem die zijn schot door de doelman tot corner verwerkt zag worden. Enkele minuten later was er een déjà vu. Vorige week tegen Ona was er een scrimmage waarbij niemand wilde schieten en ook deze week konden Jacob, Zegert en Moos niet besluiten wanneer dit moment er nu was. Zoals wel vaker in het voetbal is verteld, viel de openingstreffer aan de ander kant. Een snelle counter in de twintigste minuut, via de haastrechtse aanvoerder en de lange spits en de bal lag in de verre hoek achter Colin. Honderdtachtig tellen later was er een schot van Jacob die in de verkeerde kant van het net kwam en dus naast was. Een paar minuten voor de theetijd was er balverlies voor de oudewaterse verdediging en stond de haastrechtse linksbuiten geheel vrij. Deze schoot de bal in dezelfde hoek als de spits enkele minuten geleden. Via de paal belande deze ook over de achterlijn en een verdubbeling van de achterstand was een feit. Zo werd er na een doelpuntloze helft aan oudewaterse zijde, de kleedkamer opgezocht.

Nadat de limonade was gevonden(vergeten door de plaatsvervangende leidster), werd de eerste helft doorgenomen. Over het vertoonde spel waren ook de spelers zich bewust, dat er meer inzet geleverd moest worden en eerder geschoten diende te worden. Nadat de puntjes weer op dezelfde ï als vorige week waren gezet, is Finn D nog met de koekjes rond gegaan. Hierna kon de tweede helft beginnen.

Er werd steviger gespeeld en de aanvoerder bemoeide zich ook weer meer met de aanval. Opmerkelijk was dat Wessel(verdedigende middenvelder) de meeste schoten afvuurde op vijandelijk doel en Finn D(ook verdedigende middenvelder) met de grootste kans, de gevaarlijkste spelers waren in de eerste helft. Dus moest er beter gespeeld worden door de aanvallers. Na vijf minuten werd een schot van Moos tot corner verwerkt. Langs de lijn waren er een paar oudewaterse moeders ondertussen druk bezig om de aandacht van de wat humeurige, oudewaterse grens te bemachtigen. De al eerder genoemde, buiten haar taken getreden fotografe, probeerde haar, door de leider afgekeurde bemoeienissen, goed te praten. Zij werd hierbij bijgestaan door vrouw de Bil en de moeder van de andere Sem. Met mannelijke opmerkingen als, ben je ongesteld geworden en kijk je altijd zo, werd gepoogd zijn aandacht te trekken. Ook na het overhandigen van een madeliefje, kon er geen glimlach bij de grens vanaf. Zo blijkt dat de voetbalsport toch echt een mannenwereld is en er menig vrouwelijk supporter nog duidelijk geïnstrueerd en terug gefloten dient te worden. Dit zal later ook wel te zien zijn, aangezien er regelmatig foto’s over de talenten-app gaan. De trainer en leider waren het er intussen wel over eens dat de talenten, ook al duurde de wedstrijd een uur langer spelen, niet meer zouden scoren. Gelukkig floot scheidsrechter Koorevaar af en kon de wedstrijd afgesloten worden.

In de veldbespreking na afloop vielen wederom sombere gezichten te zien. Zeer humeurig werd de kleedkamer opgezocht en balend gedoucht. De trainer sprak over een terechte nederlaag, ondanks het overwicht op het veld. Volgende week zal in de thuiswedstrijd tegen Groeneweg beter gespeeld moeten worden om wel een positief resultaat te boeken. Als iedereen zich, zowel binnen als buiten de lijnen, beter aan zijn taak houdt, zal dit geen probleem moeten worden.