Kagia – Oudewater 2 – 1

Niet de energie crisis was de oorzaak van de koude douche die over de het Oudewaterse team werd uitgestort maar onderschatting werd de directe aanleiding tot deze nederlaag tegen de rode lantaarndrager uit Lisserbroek. Oudewater liet een enorme kans om in de top mee te draaien door de koude vingers glippen. Kagia dus trakteerde zichzelf deze Sinterklaas-zaterdag op de eerste overwinning in deze competitie en liet Oudewater beduusd achter. Het vroege(re) aanvangsuur kan nimmer als excuus worden aangedragen maar wellicht dat de nervositeit van de komende pakjesavond de jonge Oudewaterse ploeg parten speelde. Al tijdens de warming-up waren er tekenen van komend onheil, de inzet daarbij liet toen al wat te wensen over.

Toch begon de wedstrijd min of meer veelbelovend, na slechts dertig seconden lag de bal al bij de cornervlag bij een zeer snelle Oudewaterse aanval, waarbij Kagia maar net het vege lijf wist te redden. Hoe verrassend was dan ook de start van de Lisserbroekers want nog geen twee minuten later moest Kaj van den Heuvel alles uit de kast halen om Micha Schoone het scoren te beletten. Een paar tellen later stonden beide tegenstanders weer tegenover elkaar en weer was de Oudewaterse goalie de baas, Oudewater was toen al gewaarschuwd! Schoone en Gijs de Graaf zorgden constant voor de nodige onrust in de Oudewaterse defensiegelederen. Tussendoor moest Kagia-doelman Nick Baars wel even de mouwen opstropen bij een Oudewaterse aanval via Nick van den IJssel en Bart Griffioen, maar dat deed de (reserve)doelman van de Lisserbroekers met verve. Kevin Robelus blokkeerde nog een harde inzet van Griffioen voordat de Oudewaternaren onverwacht toch op een voorsprong kwamen. Een lange bal van keeper Van den Heuvel bereikte Sebastiaan Evers en vervolgens Sven Rietveld, deze aarzelde niet en bracht de 0-1 op het scorebord ( 28ste min.). Een solo van Bram Noordman had wel een beter lot verdiend dan te eindigen bij de vierde of vijfde Kagiaan en Gijs de Graaf kegelde nog een keer ruim over het Oudewaterse doel.

Na rust pakte Kagia de draad weer op maar kwam even niet verder dan een mislukte kopbal van De Graaf. Nadat acties van Kick van Zuijlen en Sven Rietveld smoorden in het Lisserbroekse verdedigingsblok was het Gijs de Graaf die in de 53ste minuut de wel verdiende gelijkmaker scoorde (1-1). Gelijk daarna had Rietveld niet het geluk dat hij verdiende met een keihard schot over het doel van Baars. Verse geroutineerde krachten, t.w. Venhof, La Lau en Wiltenburg moesten nu de Oudewaterse kar gaan trekken en het had er dan ook even de schijn van dat dit ging lukken. Echter een actie van Venhof strandde in een muur van verdedigers en een knal van Bart Griffioen vloog rakelings over de dwarsligger. Aan de overkant moesten de Oudewaternaren wel ook alle zeilen bijzetten bij een scrimmage voor hun doel. Dit liep maar net goed af. Dubieus vlaggen van de Lisserboekse assistent wierp wel de nodige vragen op en dat deed ook de enige echte inschattingsfout van de referee van dienst toen Nick van den IJssel binnen de “zestien” zeer onheus bejegend werd. Nadat een vrije trap van Rietveld naast het doel van Kagia verdween was het aan de overzijde (weer) De Graaf die wat liet zien, hij zorgde voor dolle vreugde in het Lisserbroekse door de 2-1 te scoren. Het alles uit de kast van de Oudewaternaren loonde dit keer niet, doelman Baars bleef zijn mannetje staan, pogingen van Simon la Lau, Sven Rietveld en Bart Griffioen ten spijt. Uiteindelijk kwam Oudewater van een koude kermis thuis.

Opstelling Oudewater: Kaj van den Heuvel, Nick van den IJssel, Bram Noordman, Jesper van der Zwart, Walter van (der Neut, Tim Goes Sjoerd Wiltenburg), Lars Janmaat (Simon la Lau), Kick van Zuijlen, Sebastiaan Evers (Menno Venhof), Sven Rietveld, Bart Griffioen.