Aarlanderveen – Oudewater 1 – 2!

De tweede topper op rij voor de bezoekers uit Oudewater had in principe tot kort voor het einde wederom puntverlies voor de Geelbuiken in het vooruitzicht, de 1-1 door Jorn Poelwijk in de laatste minuut van de wedstrijd leek het een en ander onomkeerbaarte maken. Echter in de lange blessuretijd haalde super sub Mike Rijsbergen een dikke streep door de Aarlanderveense rekening. Dat daarna de Oudewaterse goalie Arnold de Ruyter, hij verving de geblesseerde Bart Meuleman uitstekend, een schot van Moussa Kalisse degradeerde tot slechts een poging was voor de Oudewaternaren mooi meegenomen. Een van de “Veensecoryfeeën” Thom Nouwens kon vandaag in ieder geval geen enkele grip krijgen op het middenveld, sterker nog dat deed zijn directe tegenstander Ivo Anbergen wel, Nouwens werd min of meer gedwongen om mee te “werken” en dat ligt deze toch goede voetballer niet echt.

Ook in deze wedstrijd zat van meet af aan veel hectiek, de Oudewaternaren, wijzer geworden sinds jl. dinsdag, lieten zich nu niet verrassen maar zochten zoals gewend onmiddellijk de aanval. Een voorzet annex schot van Bart Griffioen werd in die beginfase de prooi van de grijpgrage handen van de doelman van de gastheren Jari van Veen, overigens een ietwat onrustige doelman. Kort na een goede aanval van de gastheren waarbij Jesper van der Zwart het Aarlanderveense plezier bedierf, hij had Davey Grimmelius aardig in zijn zak, viel aan de overzijde het eerste doelpunt van de wedstrijd. Sven Rietveld stond aan de basis van dit goede doelpunt, hij passeerde op rechts Bram Egberts alsof die er niet stond en bezorgde de actieve Tim Goes het leder op maat, geen twijfel bij de Oudewaterse nummer 7, de bal lag in het net achter Van Veen (0-1, 24ste min.). De Oudewaterse verdediging, met in het centrum Bob Appels voor de afwezige Joost Miltenburg, gaf vooralsnog geen krimp bij de sporadische maar best gevaarlijke aanvallen van Aarlanderveen. Nouwens, steeds meer zwervend, produceerde nog een prima voorzet, helaas voor hem was er niemand aanwezig om het e.a. af te ronden. Voetballend was de eerste helft uiteindelijk geen top, maar spanning was er zeker.

Kort na het begin van de tweede helft sloeg de schrik op de Oudewaterse harten. Niek Sluijs leek behoorlijk geblesseerd het veld te moeten verlaten, hetgeen wederom een verdedigende aderlating zou betekenen voor de Geelbuiken. Het duurde even maar uiteindelijk viel de schade alles mee en kon hij toch door voetballen. Tim Goes miste een opgelegde kans en Poelwijk was aan de overzijde plots zo verbaasd dat hij alleen voor De Ruyter jammerlijk de mist inging. Sven Rietveld probeerde het maar eens keer van afstand, hij vond in Jari van Veen echter een behoorlijke sta-in-de-weg. Toen verdediger Walter van der Neut met een blessure het veld moest verlaten verschenen er zorgelijke blikken op de Oudewaterse gezichten, vooral ook omdat juist nu de Aarlanderveners meer en meer richting het Oudewaterse doel trokken. Wat warrig beleid m.b.t. het wisselbeleid van de wedstrijdleiding zorgde ervoor dat Oudewater zelfs even met tien man speelde, maar de toen toegepaste wissel bleek uiteindelijk een winnende keuze te zijn. Nadat doelman De Ruyter tot tweemaal toe succesvol ingreep om een tegendoelpunt te voorkomen moest hij uiteindelijk buigen voor een schot van Elias Karmiris door een wirwar van benen, de einduitslag (1-1) leek een feit. Bijna niemand had echter op de Oudewaterse veerkracht gerekend, zo ver in blessuretijd. Na de genoemde 1-1 drukte de Oudewaternaren hun tegenstanders ver terug, een aantal net-niet inzetten volgden tot het moment dat invaller Mike Rijsbergen vernietigend uithaalde (1-2, 90+5m). De redding van keeper De Ruyter en het eindsignaal werkten uiteindelijk toch bevrijdend!

Oudewater: Arnold de Ruyter, Walter van der Neut (Mike Rijsbergen), Niek Sluijs, BobAppels, Jesper van der Zwart, Simon La Lau, Tim Goes (Ties van der Werf) Ivo Anbergen, Menno Venhof, Sven Rietveld, Bart Griffioen(Willem La Lau)