Net voordat de klok tien keer had geslagen, verzamelde de talenten zich op sportpark Markveld. Deze dag stond de bekerwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van de Jodan boys uit Gouda op het programma. Al de hele week werd er nerveus over de derde divisionist gesproken door de jongens. Iets te veel naar de mening van de leiding. Zij dachten wel een kansje te hebben.

Voorafgaand was er nog een verrassing voor de talenten. Al een uur voor de wedstrijd werden ze in kleedkamer zes verwacht. Nadat Aldo de drie verdwaalde had opgezocht en de jarige J(ac)ob ook binnen was, werden de aanwezige grote dozen uitgepakt. Daarin bleek voor iedereen een ,met naam bedrukte, voetbaltas te zitten. De sponsorcommissie van de JO13-1 had Michel Bijleveld b.v. bereid gevonden om de talenten met deze mooie tassen uit te rusten. Na een goede warming up kon de wedstrijd tenue aan en werd Gio zijn haar door Annemiek in juiste model gelegd. Er werd namelijk een mooie teamfoto gemaakt. Nadat er te vergeefs geprobeerd was om de sponsor daar ook op te krijgen, kon de focus op de wedstrijd.

De wedstrijd begon rommelig. In de derde minuut was er een slordige bal van achteruit die door de gasten op dertig meter van het doel werd opgepikt. Vanaf de rechterkant ,op de rand van de zestien, werd er een schot op oudewaters doel gericht. Het is dat Colin zijn hand er tegen keeg, waardoor de bal, via de paal, richting de rechterkant weg kaatst. Daar werd hij opgepikt door de linker spits van de Jodan boys. Deze gaf ,met een mooie curve, de oudewaterse doelman alsnog het nakijken en boog hem mooi in de verre rechter bovenhoek. Deze snelle tegengoal stond niet in het taktiekboek van de trainer. De strijd werd echter wel opgepikt. In de tiende minuut volgde de volgende tegenvaller te noteren voor de geelbuiken. Na een pass van Finn D was het Zegert die zijn man voorbij speelde maar ook door hem opgevangen werd. Het leek van de zijkant op een bodycheck en Zegert viel op zijn schouder. Het wonderwater in de watertas kon echter niet zijn heilzame werk verrichten, er was een wissel gewenst ,en de aanvallende middenvelder kon niet meer verder. Bij het onderzoek door de dokter maandag jl. werd een twijgbreuk on zijn linker bovenarm gecontateerd. De strijd was hevig en de jongens hadden het duidelijk lastig. Ondanks de Goudse overmacht werd er in de eerste helft niet meer gescoord.

In de rust werd door de leiding gewezen op de, kleine, mogelijkheden.

De tweede helft werd met meer flair aangevangen. Er werden meer duels gewonnen en de talenten kwamen beter in de wedstrijd. Echter kansen konden niet afgedwongen worden. Twaalf minuten voor tijd werd de score verdubbeld door de Jodan boys. Uit een corner kon bij de tweede paal eenvoudig worden binnen gekopt. Vijf minuten later was het de rechterspits van de kaaskoppen die de wedstrijd op slot gooide. Niet lang daarna vond de uitstekend leidende scheidsrechter den Hollander dat het genoeg was en floot af.

Met een kleine kater werd de kleedkamer opgezocht. Hopend dat de volgende wedstrijd beter gaat. Dit is woensdag een vriendschappelijk thuisduel om 19.00 uur tegen de leeftijdsgenoten van MSV uit het naburige Montfoort. Zaterdag begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen ARC. Voor de geïnteresseerde, de wedstrijd begint 23 september om elf uur.