Afgelopen maandag 24 mei 2021 is oud OVS lid Hans van der Klis (63) overleden.

Hans is vanaf zijn geboorte lid geweest van OVS en op zijn 7de begonnen met voetballen. Op zijn 18de maakte hij zijn entree in OVS zondag 1 en heeft een promotie in 1976 en een kampioenschap in 1984 meegemaakt, dit o.l.v. trainer Theo Schoonderwoerd.

Hans speelde jaren met o.a. Arie en Corrie Vlasman en Ron Stalvord. In de jaren 80 heeft Hans de oversteek gemaakt van de zondag naar de zaterdag en ook daar enige jaren in het 1ste gespeeld.

Hij was een uitstekende middenvelder en op en top een teamspeler.

Later heeft hij ook nog de rol van jeugdleider opgepakt, onder andere met Theo van der Linden. Door de pupillen werd Hans in die tijd grappend “Tweede Hans” genoemd, omdat er ergens nog een andere Hans als leider rondliep.

Als bevlogen OVS-er heeft Hans ook nog jaren achter de bar gestaan, oud papier opgehaald. Daarnaast is hij jaren op zaterdag en zondag scheidsrechter geweest.

Na zijn actieve periode als voetballer, bleef Hans altijd zeer geïnteresseerd in en meelevend met de teams van OVS. Na de fusie bleef Hans regelmatig bij FC Oudewater naar het voetballen kijken. De fusie tussen OVS en Unio vond Hans verschrikkelijk, toch was hij regelmatig langs de lijn te vinden om zijn (oud)clubgenoten aan te moedigen.

Wil en Ron Stalvord hebben hem kort voor zijn overlijden nog bezocht in het Hospice met voetbalplakboeken. Hij bleef een ras OVS-er in hart in nieren tot het laatste moment.

Hans wordt herinnerd als een begenadigd technicus, die het niet schuwde om voorop in de strijd te gaan. Helaas heeft hij de laatste strijd niet kunnen winnen.

Wij wensen zijn familie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Het bestuur