Deze week bereikte ons het schokkende bericht dat ons Lid van Verdienste Hans van der Stok op zaterdag 22 september na een lang ziekbed is overleden, hij werd slechts 63 jaar.
Velen van ons hebben hem persoonlijk gekend en dat is niet zo gek want Hans was OVS. Maar ook binnen de UNIO-gelederen was Hans een graag gezien persoon. De laatste jaren was hij, ondanks zijn ziekte, regelmatig bij FC Oudewater langs de lijn te vinden, hetzij bij het eerste elftal hetzij bij zijn vrienden, de Vets. Eigenlijk alles wat er maar moest of kon gebeuren binnen de club heeft Hans wel gedaan, niets was hem te veel. Hans was bestuurslid, lid van het jeugdbestuur, wedstrijdsecretaris, speler van het eerste elftal en ook natuurlijk van de veteranen. Later werd hij leider en scheidsrechter. Hij was een van de grondleggers van het zaterdagvoetbal in Oudewater, iets waar we nu als vereniging de vruchten van plukken. Om niet te spreken over de diverse commissies waarin hij zijn steentje bijdroeg of de kar trok, dit laatste was veelal het geval. Hij kon de mensen aan zich binden en benaderde alles uiterst positief. Hij was een grote stille kracht, constructief en betrouwbaar en respecteerde iedereen, ook anders denkenden. Niet alleen voetbal was een grote hobby van Hans, hij was ook een groot liefhebber van muziek, vooral nummers uit de zestigerjaren vond hij een genot om naar te luisteren. Hans is zijn “Stairway to Heaven” opgegaan, we zullen hem heel erg missen.

Wij hopen van harte dat Jeannette, Bouke, zijn broers, zus en alle verdere familieleden en vrienden zich gesterkt zullen voelen door het feit dat Hans zoveel moois heeft achtergelaten.

De mooie woorden van deze zachtmoedige en aimabele man op de rouwkaart zullen iedereen altijd bijblijven.

“Ik ben pas echt overleden als er niemand meer, liefst met een glimlach, aan mij denkt. Hans “