Deze week is na een lang ziekbed oud-OVS-er Ineke Uittenboogaard  overleden.
Ineke was haar ganse leven een fanatiek Feyenoord-aanhangster. Vele jaren bezocht zij de Kuip om haar geliefde club te aanschouwen.

Vele spelers, stafleden en supporters hebben haar persoonlijk gekend. Daarbij was zij een zeer groot fan van Willem van Hanegem, waar zij zelfs regelmatig over de vloer kwam om hartstochtelijk met hem en zijn toenmalige echtgenote Truus over de club uit Zuid te praten. Later zat zij vaak   voor haar grote tv-scherm om de Rotterdammers op die manier te steunen.

OVS was op voetbalgebied haar tweede liefde. Ien was bij de rood-witten  zeer geliefd en werd geruime tijd als madre de familia van de pupillen gezien. Jarenlang was zij op de woensdagmiddagen trainster van de allerkleinsten. De trainingen werden daarbij druk bezocht door de moeders van de kinderen. Altijd stond zij klaar om onder het genot van een kopje koffie of thee een praatje met de ouders te maken. Op de zaterdagen was Ien de eerste die de kleine knullen een aai over de bol gaf als de jongens een wedstrijd hadden verloren of als één van hen geblesseerd het veld moest verlaten, kreeg de F-speler steevast een troostende arm om zich heen. Eind jaren ’80 was zij mede de initiatiefneemster voor het alom bekende Tentenkamp. Het bleek een schot in de roos.

Na haar actieve periode bij OVS kwam zij nog regelmatig  een kijkje nemen bij de jeugd en een praatje maken met haar OVS-vrienden.  De laatste jaren belandde Ineke diverse malen in de lappenmand. Na haar een ongeluk met de scooter werd haar mobiliteit een groot probleem en was zij meer en meer aan huis gekluisterd. Uiteindelijk heeft de gevreesde ziekte haar noodlot bepaald. Tot het laatste moment wilde zij contact houden met de buitenwereld en zwaaide vanuit haar ziekbed – welke voor het raam was geposteerd – naar elke bekende.

OVS-ers van weleer zullen haar erg missen en bij deze wensen wij haar man Gerard, haar zoons Edwin, Dennis, de rest van de familie en vrienden veel sterkte.

Bestuur FC Oudewater