Piet van Mullem (83) overleed woensdag na een lelijke val in een verzorgingshuis, waar hij vanwege geestelijke problemen al enige tijd verbleef. De zoon van een groenteboer uit de Goudse wijk Korte Akkeren begon zijn voetballoopbaan als doelman (!) bij Jodan Boys, maar posteerde zich na een akkefietje met de elftalleider brutaal in de spits van dat jeugdteam. Zijn kwaliteiten kwamen snel aan het licht, want na zijn overgang naar ONA werd hij ontdekt door betaald voetbalclub Sparta (Rotterdam). Hij verkaste later naar Hermes DVS (Schiedam).

Piet was in de begin jaren ‘90 trainer bij OVS.

Van Mullem omschreef zichzelf als ‘een lastig, eigengereid ventje’, maar was slim genoeg om het beste uit zichzelf en anderen te halen. De belangrijkste spelers koesterde hij, ‘want die wonnen de wedstrijd voor je’. ,,Als mijn topscorer een keer te laat kwam op de bespreking, nam ik ‘m even apart en schold hem de huid vol, maar zette hem daarna wel in de basis. Collega’s hanteerden vaak een disciplinaire straf, maar zoiets kon je het kampioenschap kosten.’’

Onno Hendrix een van zijn de spelers van OVS die onder hem getraind heeft:

Ik was 25 jaar toen hij trainer was bij Ovs, dus 29 jaar geleden. 3 jaar lang trainer geweest, promotie naar derde klasse, en jaar handhaving.  Leuke anekdote… allereerste training loopschoenen mee, rondjes om trainingsveld net zo lang dat hij alle spelers eraf gelopen had. Beste man was toen al de 60 gepasseerd.  En … als hij na een slechte wedstrijd de eerst volgende training zijn pet op had, konden we onze borst natmaken. Beste trainer uit mijn/onze carrière!

Het amateurvoetbal verliest in Piet een bewogen en bevlogen voetbalmens.

Wij wensen zijn familie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Het bestuur