Na een voor de één te lange en voor de ander te korte zomervakantie, verzamelde de talenten van de JO13-1 en 2 zich net nadat de klok half elf had geslagen, op sportpark Markveld. De teams waren met grote zorg samengesteld aan het eind van vorig seizoen. De trainers van JO13-2, Sander, Martijn en Kaj,  waren door de technische staf van de club met een ruime voldoende beoordeeld en beloond met een klasse hoger in de competitie. Bij de JO13-1 mocht alleen de leider blijven en met Lars en Aldo werden alle taken bezet.

Nadat iedereen zich had omgekleed, werd er eerst op het trainingsveld de ideeën en doelstellingen besproken door de trainers met de hele groep. Hieruit bleek gelijk de aanpak van het seizoen. Zo moet er niet raar gekeken worden als er tijdens de trainingen wat spelers tussen de 2 teams geruild worden, om een bepaalde oefening mogelijk te maken.

Na een uurtje getraind te hebben, kon er worden aangeschoven in de kantine. Hier hadden cateraars Puijk en Schoonderwoerd (waarvoor nog grote dank) een lunch verzorgt met kaas, worst en knakworsten. Binnen een klein kwartier hadden de talenten de broodjes weggewerkt en kon er even gechild worden, want er volgde immers nog een wedstrijd vanmiddag. De tijd kon sommige eerstejaars niet snel genoeg gaan, maar de leiding had zo nog de tijd om de laatste puntjes op de spreekwoordelijke letter te zetten.

Eenmaal in de kleedkamer werd de knop omgezet en gefocust op de wedstrijd. Zonder de op vakantie zijnde Aldo en Martijn, hoe kan je dat zo plannen???, werd de te verwachten instelling en tactiek besproken. Hier kwam Max Bijleveld erachter dat hij de thuis zorgvuldig klaar gelegde sokken, nog steeds daar had gelaten. Nadat Wessel de Bruijn ook in een groter pakje was gehesen, kon de warming-up beginnen. De JO13-1 zou hedenmiddag aantreden tegen het vlaggenschip van Olympia uit Gouda en de JO13-2 tegen de talenten van VVIJ uit het naburige IJsselstein. Vorig seizoen trof het vorige D1 de Gouwenaren al twee keer en dit waren pittige potjes. De thuis wedstrijd werd gelijkgespeeld en uit onverdiend met 1-0 gewonnen .

De JO13-1begon voortvarend en zette goed druk op de tegenstander. Met Colin Karlas op doel, Fleur Meuleman en Sem Middelman centraal en Sem de Bil en Max aan de buitenkant stond er, zo bleek al snel, een solide verdediging. Wessel als de stofzuiger op het middenveld met Jacob de Wit er bij. Zegert Kemp stond in de punt naar voren en Giovanni Puijk met Moos Rietveld op de Flanken. Als aanspeelpunt voorin werd Daan Vermeulen geposteerd.

Zoals al eerder vermeld, stond alles vanaf het begin al goed en werd er druk uitgeoefend op de goudse goalie. Dit resulteerde in een aantal mogelijkheden, maar een kans bleef uit. Olympia kwam het eerste kwartier niet verder dan een keer buitenspel staan. Max onderschepte de bal op links net voor de middellijn en dribbelde een beetje in. Hij paste scherp naar voren. Daan werd door zijn directe tegenstander vast gehouden en de bal kwam voor de voeten van Moos. Deze bracht bekeken de voorsprong op het score bord. De schoten van Daan waren niet gericht genoeg of werden afgeblokt. Voor de voorhoede was het sowieso nog even zoeken, want Daan en Gio stonden op een andere positie als die zij vorig jaar bekleedde. Nadat Max gewisseld was voor Diederick Goosens en Finn van Dam zijn kunsten mocht vertonen ter faveure van Jacob, was het een aantal minuten later Wessel, van ongeveer de zelfde plaats als Max, die Zegert strak inspeelde. Deze draaide behendig om zijn directe tegenstander heen en verdubbelde de voorsprong. Colin zag de eerste helft nog een vrije trap van vijfendertig meter over zijn doel gaan en had verder niet veel te doen.

Er volgde van de trainer in de rust wat tactische aanwijzingen, ook kregen de jongens complimenten, want er werd gewoon goed gevoetbald. Vol goede moed werd dan ook de tweede helft aangevangen.

Olympia had in de kleedkamer minder goede woorden te horen gekregen en waren de tweede helft wat feller. Toch hadden de geelbuiken het betere van het spel. Na vijf minuten werd de wedstrijd al min of meer op slot gegooid. Het was een uitstekende ingooi van Diederick die door de lange spits werd doorgekopt op de doorgelopen nummer 10 uit Oudewater. Voor Zegert was dit een klein kunstje en passeerde de goudse doelman in de korte hoek. In de tiende minuut na rust vonden deze spelers elkaar opnieuw. Daan werd vanaf het middenveld ingespeeld en legde de bal panklaar in de voeten van de doorgelopen schaduwspits. Hij maakte zijn hattrick compleet en bracht de vier-nul op het bord. Ook probeerde o.a. Finn het met een afstandsschot, maar deze ging naast. Wessel en Fleur wisselde hierna met Max en Jacob. Of FCO nu verslapte of Olympia aanzette was uw reporter niet helemaal duidelijk. Een schot/voorzet van de goudenaren werd echter door Colin niet op waarde geschat en hij liet de bal los. Deze enige fout in de oudewaterse verdediging leverde echter wel een tegentreffer op, want de rebound werd binnengewerkt. Toch lieten de talenten het hier niet bij zitten. Jacob speelde de bal vanaf een meter of veertig door de verdediging op de vertrokken spits. Deze faalde niet en zo zette Daan zijn naam ook op het scoreformulier. Ondanks het goede werk op de linkerkant met Diederick en Gio en de rechterkant met Sem B en Moos bleven verder doelpunten uit. Na het laatste fluitsignaal werd tevreden de kleedkamer opgezocht. Een blik op het naburige veld leerde dat als de D2 meer ingespeeld raakt, ze een betere tegenstander zullen zijn voor VVIJ. Nu werd er helaas met vier tegen één verloren.

Nadat deze spelers ook naar de kleedkamers vertrokken waren, werden de ouders van de beide elftallen het broeierige zaaltje op de eerste verdieping in gebonjourd. Hoofdtrainer van de JO13 had een presentatie klaar staan, om ook de ouders te laten weten wat er van de talenten verwacht gaat worden. Er werd niet al te veel in detail getreden, maar termen als trainingsopkomst en positief coachen (ook van de ouders) werden besproken. Nadat iedereen zich ook even had voorgesteld, gingen de ouders met hun kroost huiswaarts. De leiding van de JO13-1 en 2 zag er na afloop moe, maar voldaan uit. Toen hun mening gevraagd werd over de afgelopen dag, hadden ze gezamenlijk het idee dat het een TOP seizoen kan gaan worden. Eerst komende week 2 keer trainen en daarna allebei zaterdag om 11 uur tegen de leeftijdsgenoten van Haastrecht.