In een spectaculaire wedstrijd (goed geleid door scheidsrechter Gerard Miltenburg), waarin  maar liefst 11 doelpunten werden gescoord, werd  door onze FCO19-2 met 5-6 verloren van nummer 2 op de ranglijst, Woubrugge JO19-1. De wedstrijd werd in feite verloren in het begin van de tweede helft, toen de tegenstander in een tijdsbestek van 7 minuten 3 keer wist te scoren. De inhaalrace die FC Oudewater daarna inzette, bleek niet genoeg om een nederlaag te voorkomen.

Met maar 11 spelers aanwezig (Mitchell Streng is nog geblesseerd en Jorn Slootjes zat in Kopenhagen), werd zonder reserves aan de wedstrijd begonnen. Gelukkig konden Tim van Hoorn, die daarvoor in de JO19-1 had gekeept, en Jur Anbergen ( JO19-1) in de loop van de eerste helft aansluiten.

De wedstrijd begon geweldig voor de Oudewaternaren. Woubrugs balverlies op het middenveld stelde Jasper Kooman in staat om door het midden op te stomen en hij liet de keeper kansloos met een droge knal vanaf de rand van de zestien (1-0, 1.) Woubrugge leek niet onder de indruk van de vroege achterstand en was vanaf de aftrap gelijk dicht bij de gelijkmaker. Een voorzet van de rechtsbuiten werd door de vliegensvlugge spits in het strafschopgebied gecontroleerd en hij schoot uit de draai tegen de onderkant van de lat. In de 8e minuut scoorden groen-witten de gelijkmaker. Een corner werd bij de eerste paal door een inlopende speler langs Lars Stafleu in de verre hoek gekopt (1-1, 8.) Even later werd Koen van Winden diep gestuurd, hij kapte zijn man uit, maar schoot recht op de doelman. 1 minuut later moest Lars vol aan de bak, een voorzet werd richting de linkerbenedenhoek gekopt, maar hij wist met een katachtige reflex zijn doel schoon te houden. In de 13e minuut was FCO dicht bij een treffer. Jasper de Wit wist op links de achterlijn te halen, zijn voorzet werd door Mike opgepikt. Die ging in één beweging zijn man voorbij, maar zijn schot werd nog van de lijn gehaald. 10 minuten later weer een grote kans voor Oudewater. Een voorzet vanaf rechts bereikte Jasper de W, maar zijn inzet werd door de keeper gestopt en Mike schoot in tweede instantie tegen de onderkant van de lat. In de 25e minuut stuurde Jasper K Koen weer eens diep, maar die had teveel tijd nodig en zag zijn schot geblokt worden. In de daaropvolgende aanval wist Woubrugge te scoren. De rechtsbuiten werd in staat gesteld om een voorzet te geven, maar hij raakte de bal verkeerd. Zichtbaar kwaad op zichzelf zag hij de bal tot zijn eigen stomme verbazing over Lars heen bij de tweede paal binnen vallen (1-2, 26.) 10 minuten voor rust wist Woubrugge het verschil op 2 doelpunten te brengen. Een middenvelder sneed het zestienmetergebied in, omspeelde 2 tegenstanders en schoof de bal rustig in de verre hoek (1-3, 35.) Een mooie combinatie iets later tussen Tim en Jasper de W leidde tot een voorzet van laatstgenoemde, die door Koen bij de verre paal net naast werd beschoten. Een flipperkastsituatie even daarna in het Woubrugse doelgebied met 4 schoten op doel leverde helaas niets op. Toch zou de aansluitingstreffer er nog voor rust komen. Jasper de W werd door Mike goed diep gestuurd en zijn voorzet werd door Tim op de borst gecontroleerd en in de draai via de binnenkant van de paal ingeschoten (2-3, 43.)

De tweede helft was 5 minuten oud toen Oudewater bijna de gelijkmaker wist te scoren. Een mooie combinatie op linkstussen Jur en Jasper de W leverde een goede voorzet op, die door Tim half glijdend hard tegen de lat werd geknald. In de minuten die volgden wisten de Woubruggenaren  maar liefst 3 maal te scoren. In de 54e minuut kon een voorzet van de rechtsbuiten in eerste instantie nog weggewerkt worden, maar zijn volgende inzet werd bij de eerste paal hard ingekopt (2-4, 54.) 3 minuten lag de bal weer in het net. De linksbuiten van Woubrugge liep zijn directe tegenstander voorbij en zijn puntgave voorzet werd recht voor het doel koeltjes ingetikt (2-5, 57.) En het leed was nog niet geleden, weer 3 minuten later kreeg de razendsnelle spits de bal uit een ingooi en liet al zijn tegenstanders zijn hielen zien en scoorde simpel de zesde goal voor de bezoekers (2-6, 60.) Oudewater ging nu alles of niets spelen en ging vol voor de aanval. In de 65e minuut wist FCO iets terug te doen. Nadat Jasper de W in eerste instantie van dichtbij op de doelman had geschoten wist hij de bal nog binnen te houden en terug te leggen op de inlopende Jasper K, die de bal in de rechterhoek deponeerde (3-6, 65.) 10 minuten voor tijd begon Jasper K aan een rush, die op 30 meter van het doel werd gestuit door een tegenstander, die zijn overtreding moest bekopen met een tijdsstraf van 5 minuten. Jasper zette zich zelf achter de bal en joeg die in de linkerkruising (4-6, 80.) Woubrugge beperkte zich tot verdedigen en gokte met lange ballen op de snelheid van de spits. Bij één van die counters onderbrak Tim Alles een uitbraak met de hand en ook hij kon voor 5 minuten naar de kant. Beide teams werden voor het eindsignaal nog een keer gevaarlijk. Lars wist met een stijlvolle redding een Woubrugs schot uit de kruising te plukken, maar het slotakkoord was voor FC Oudewater. 2 minuten voor het einde wist het team nog een keer te scoren. Een verre bal van achteruit belandde in de voeten van Jur en zijn teruggelegde bal werd door Koen van dichtbij afgemaakt (5-6, 88.)

Na deze spectaculaire wedstrijd wacht volgende week Moerkapelle JO19-1. We spelen dan om 12.30 uur op ons eigen sportcomplex.