4 en 5 jarige hebben plezier in de voetbalsport!

Vele jaren was bij UNIO de term (ini)mini’s een begrip! Onder de deskundige begeleiding van o.a. Erica Rietveld – Tukker en Bert Hollart werd de mogelijkheid aan 4 en 5 jarige jongens en meisjes geboden om spelenderwijs de voetbalsport te ontdekken.

Met hulp van enthousiaste ouders bij de diverse onderdelen werd er iedere zaterdag naar hartenlust gedribbeld, paaltjes omgeschopt, doelpunten gemaakt, de bal door gaten geschoten en uiteraard hard gejuicht als er gescoord werd bij het partijtje. Logischerwijs was het hoogtepunt van de training halverwege lekker limonade drinken.

Gelukkig is het ook bij de prachtige vereniging FC Oudewater sinds half oktober weer mogelijk om de eerste stappen richting Barcelona 1 of FC Oudewater 9 te zetten. Ongeveer 15 jongens en meisje zijn wekelijks op het trainingsveld te vinden. Uiteraard in mooie trainingspakken, voetbalschoenen in de kleinst bestaande maten en voorzien van scheenbeschermers hebben ze enorm veel plezier. Uiteraard is het soms wel eens wat koud, val je wel eens wat te hard, of krijg je een harde bal tegen je aan. Ook blijkt dat het doel waar je heen om te scoren wel heel erg op je eigen doel lijkt. Maar dat hoort er allemaal maar bij zullen we maar zeggen. En de vooruitgang is verbazingwekkend. Uiteraard dankzij de super-enthousiaste trainers Jasper de Wit, Maarten van Dijk, Dave Janmaat en Bert Hollart. Maar het belangrijkste is dat de kids heerlijk buiten zijn om met elkaar te voetballen. Hoe leuk is het om te zien!! Vraag het maar eens aan de vele ouders, opa’s & oma’s, oom & tantes, broers & zussen die wekelijks het spektakel aanschouwen. Op de achtergrond mag de rol van coördinator Liane Wouters niet onvermeld blijven. Keep on the good work.

Het is nu even winterstop maar daarna is het uiteraard mogelijk om geheel vrijblijvend eens te komen kijken en aan te sluiten bij een training. Het is fantastisch dat FC Oudewater de mogelijkheden en faciliteiten biedt in de vorm van ballen, materialen, limonade enz. En voor de 4&5 jarige inimini’s is het contributiebedrag nul euro. Er is ook geen wachtlijst dus er is eigenlijk geen enkel argument om niet te komen na de winterstop. Over de exacte datum zal nog gecommuniceerd worden. Wilt u meer informatie? Liane Wouters (liaantie@gmail.com) of Dave Janmaat (davejanmaat@hotmail.com) willen die graag geven.