Rond de klok van negenen verzamelde de talenten zich op de sportpark Markveld. Op deze dag moest de draad weer opgepakt worden. Na twee opeenvolgende nederlagen moest er weer eens een positief resultaat neergezet worden. Gelukkig voor het team willen de achtervolgers ook slecht punten halen en dus bleef er een voorsprong op de naaste concurrenten bestaan. Van de tegenstander van vandaag, Esto , hadden de talenten in de beker al eens met 2–0 gewonnen. De aanwezigheid van Fleur Meuleman duidde er op dat er een afmelding moest zijn. Navraag leverde de informatie op dat Lucas Noordman afgelopen week van het gips was verlost was en van de dokter nog niet mocht meespelen. Uiteraard was hij er wel bij om zijn maten aan te moedigen. Danny had zijn invalide karretje van stal gehaald en was er ook weer bij. Ook de afdeling van de veldindeling had de resultaten van de JO13-1 gezien en zette de jongens en meid in kleedkamer dertien en op veld vier.

De talenten begonnen voortvarend en er werd goed druk gezet. De geelbuiken waren veel in balbezit en het overwicht was er. In de zevende minuut soleerde Thomas door de verdediging maar hij zag zijn inzet tot corner verwerkt worden. Vier minuten later was er een ingooi van Wessel die via een kaats met Zegert de bal bij Jelmar bezorgde. Hij passeerde op zijn beurt zijn tegenstander en paste op Lukas. Deze schoot gelijk door naar Thomas en kort daarna lag de bal hoog tegen het net van de gasten. De druk op het Bodegraafs doel werd gehouden en vier minuten na de openingsgoal kopte Matisse een voorzet voorlangs. In de zeventiende minuut was het wederom Jelmar die zijn tegenstander te snel afwas en op de linkerachterlijn voorgaf. Omdat Daan’s teen vijf centimeter te kort was kon de keeper de bal redden. Achterin had Sem B tot dan toe weinig te doen gehad. Dit kwam mede door het goede verdedigen van Fleur, Wessel,Corné en Mark. Tien minuten voor de rust kwam hier verandering in. De talenten gingen onzorgvuldiger spelen en de gasten uit Borft roken kansen. Echte grote kansen kwamen er niet, maar de wedstrijd kantelde wel in Esto’s voordeel. Twee minuten voor de thee ging Daan er op rechts vandoor en liep zijn man zoek. De voorzet werd tot corner verwerkt en Jelmar ging achter de bal staan. In tweede instantie kwam de bal voor en precies op het hoofd van Lukas. Hij plaatset de bal hoog in de verre hoek en met een verdiende 2-0 werd de kleedkamer opgezocht.

Hier werden de eerste twintig minuten geprezen, maar ook de laatste 10 minuten geanalyseerd. Er moest een tandje bij om de bezoekers geen hoop te geven en geen puntverlies op te lopen. Danny,zonder karretje en hulp benen, maar met veel gebaren, gaf de talenten veel informatie mee. De jongens gingen met goede moed het veld weer in, vast besloten de punten in Oudewater te houden.

De gasten uit Bodegraven dachten hier echter anders over. Met Sem M in de ploeg voor Lukas, die een gevoelig hoofd had na het kopdoelpunt. Het moest echt op inzet en dat was er bij de talenten. Zoals al eerder gezegd door een trainer, lukt het niet voetballend, dan willen we wel strijd zien. Na tien minuten werd er doorgezet door de gasten en lag de aansluitingstreffer achter Sem B. In de drieënveertigste minuut was een vrije trap van Jelmar,de eerste mogelijkheid, die van de doellijn werd gewerkt. In de rebound trof Daan de keeper op zijn pad. De lange ballen werden veel gehanteerd aan Oudewaters zijde en echt mooi was het niet altijd. De counter werd gehanteerd en Daan ging op de keeper af. De bal stuiterde echter via zijn scheenbeschermer te ver voor hem uit en de keeper kon de bal oprapen. Twee minuten voor tijd was er een mooie combinatie op links, waarna de bal voor de voeten van Zegert kwam. Die aarzelde niet en schoot de bal in de verste hoek achter de doelman van Esto. De overwinning was veilig.

Na het eindsignaal was het een goede stemming in de kleedkamer. Dit kwam ook door de twee jarige van de afgelopen week. Nu maar hopen dat de talenten deze vorm behouden. Of zal de vorm te maken hebben gehad met de 100% opkomst op de trainingen van afgelopen week?