Eervol uit de beker

SJC – FC Oudewater 3 – 2

Overwinningen van de Oudewaterse ploeg in de bekercompetitie op Montfoort (1e klasse) en VOC (4e divisie) waren een waarschuwing vooraf voor de Noordwijkers. En wellicht ook wel terecht want als de mannen van Redel en Co. iets hebben dan is het wel cupfighting-spirit! Ondanks dat een paar vaste basis-klanten deze avond niet aanwezig waren namen de Oudewaternaren al snel een voorsprong. Kort voor rust herstelde SJC iets aan de stand op het scorebord en in de tweede helft namen ze ook een voorsprong tijdens een wat mindere periode bij Oudewater. Met nog een stiefkwartiertjtje te gaan kwamen de Noordwijkers nog behoorlijk onder druk te staan, maar een gelijkspel en dus een penaltyreeks zat er niet meer in voor FCO.

Al snel kwam de eerste dreiging tot stand voor het doel van Willem Beuk, Sebastiaan Evers kopte net voorlangs het doel van de gastheer-doelman en aan de andere kant moest Walter van der Neut alles uit de kast halen om Martijn van Trigt af te stoppen. Vervolgens gaf de Oudewaterse verdediger acte de présence bij een aanval en zag zijn voorzet door Willem La Lau binnengekopt (0-1, 8 min.). Tot twee keer toe kwamen Trigt en zijn medeaanvaller Sven Wisselink in scoringpositie maar werden evenzoveel keren afgetroefd door doelman Meuleman. Doelpuntenmaker Willem La Lau kreeg op een bepaald moment heel veel ruimte maar had jammer genoeg te veel oog voor zijn medespelers, hij had best een keer egoïstisch mogen zijn. Tim Goes nam een bal aangegeven door zijn doelman niet goed aan en hierbij was ook zijn kans verkeken. Hij maakte het echter ruimschoots goed door in de 23este minuut doelman Beuk met een prachtig boogballetje het bos in te sturen (0-2). Met een safe redde keeper Meuleman op een loeihard schot van Aaron Koeman. Noordwijker Demir Strojil kegelde vervolgens tot twee keer toe de bal zo hoog over het Oudewaterse doel dat de terreinmensen nu nog aan het zoeken zijn. Een fraaie Oudewaterse aanval met Sven Rietveld en Willem La Lau in de hoofdrol leverde net niets op anders was het Noorwijkse leed helemaal niet meer te overzien geweest. Aan de hand van Timo Ruigrok trok SJC nu meer georganiseerd ten aanval, maar ze hadden er een Oudewaterse fout voor nodig om dichterbij te komen. Bij een vrije trap ontbrak, ondanks de waarschuwingen hiervoor, de rugdekking bij Sjoerd Wiltenburg en Koeman maakte hier gretig gebruik van (37e min. 1-2).

Groot werd de Noordwijkse druk in de tweede helft en dat leverde ook al snel de gelijkmaker op. In een wirwar van spelers werd het zicht voor doelman Meuleman die eerst een miraculeuze redding verrichtte, ontnomen en invaller Van Oosten profiteerde hiervan (48ste min. 2-2). Vooraf had Tim Goes al hinkend het veld moeten verlaten en werd vervangen door Lars Janmaat. Moedig werden de aanvallen van SJC bestreden en af en toe zag je door de hele wedstrijd heen ook leuk voetbal van de Oudewaternaren. Een niet terecht gegeven vrijetrap leverde de Noordwijkers uiteindelijk toch een voorsprong op 3-2 in de 68ste minuut, wel een uiterst fraai doelpunt van Strojil trouwens. Minder fraai het fluiten van de dienstdoende referee, dit niveau was toch iets te veel voor hem. Zijn optreden was helaas met regelmaat inconsequent. Opvallend was het met regelmaat uitglijden van een van de Oudewaterse invallers op een toch prima bespeelbaar grasveld, wellicht dat er eens een schoenenonderzoekje plaats moet vinden. In het laatste kwartier was het Oudewater wat weer ten strijde trok, met alle (jonge) invallers werd het doel van Beuk op alle mogelijke manieren belaagd, het mocht helaas voor de Oudewaternaren niet baten, er zat geen penaltyreeks meer in de koker.