Desto – Oudewater 0 – 3

Snelle opening

Met een waarschijnlijk nieuw record werd deze wedstrijd geopend. Na slechts 29 seconden was het al raak. Na de Vleutense aftrap werd het leder onmiddellijk onderschept en via diverse schijven bij Bart Griffioen gedeponeerd, zijn simpele voorzet werd door Sven Rietveld keurig tot doelpunt omgedoopt (0-1). Er ontspon zich in eerste instantie een beetje eenzijdige wedstrijd, met de bezoekers als toonaangevers. Toch moest de Oudewaterse doelman Meuleman na een minuutje of vijf de mouwen behoorlijk opstropen om een hard schot van Sander Smink onschadelijk te maken. Smink zou als centrale verdediger overigens herhaalde malen gevaarlijk op komen en moest dan door de alerte Oudewaterse verdedigers tot de orde worden geroepen. De ook zeer jeugdig ogende Desto-goalie Nathaniel Meyer kon trouwens ook diverse keren behoorlijk aan de bak, hij deed dat veelal erg goed. Zo pakte hij een schot van Rietveld en voorkwam een gevaarlijk moment na een hoekschop. Langzaam wijzigde het beeld van de wedstrijd en werden de Vleutenaren sterker, je zat als het ware te wachten op de voor Oudewater ongewenst gelijkmaker. En dan gebeurt het zoals zo vaak toch aan de overzijde van het veld. De mooie 0-2 kwam voor rekening van Bart Griffioen op aangeven van Simon La Lau (31ste min.). Een hele rits kansen nu weer voor de Oudewaternaren waar Meyer en Smink min of meer hun handen aan vol hadden. En weer was het Bart Griffioen die een werkelijk uiterst fraaie aanval afrondde na een strakke voorzet van Nick van den IJssel. (39ste min.).

Bijna weer

Ook deel twee van de wedstrijd begon Oudewater zeer aanvallend en bijna werd het eerdere record “snel scoren” gebroken, dit keer liet keeper Meyer zich echter niet verrassen. Diverse corner op rij waren de enige oogst voor de bezoekers. Wel moest Meyer een keer volledig gestrekt om een inzet van Niek Sluijs onschadelijk te maken. Trainer Graanoogst van Desto moest om de een of andere onduidelijke reden zeer vermanend worden toegesproken door de dienstdoende referee en er viel hier en daar een geel kaartje aan Vleutense zijde, maar al met al was het een keurig nette wedstrijd, aantrekkelijk om naar te kijken. Meyer moest nog een paar maal herstellend optreden om een grotere thuisnederlaag te voorkomen. Opvallend dat het aantal Oudewaterse supporters groter was dan het aantal fans van Desto.

Opstelling Oudewater:  Bart Meuleman, Walter van der Neut, Niek Sluijs (Bob Appels), Jesper van der Zwart, Djardo Boele, Simon La Lau, Tim Goes (Menno Venhof), Ivo Anbergen, Nick van den IJssel, Sven Rietveld, Bart Griffioen (Mike Rijbergen).